194
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε πιο προσγειωμένος σε σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου για την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία | IntimeNews

Τσακαλώτος: Κίνδυνος να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση αφορολόγητου από το 2019

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2018, 17:50
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε πιο προσγειωμένος σε σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου για την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία
|IntimeNews

Τσακαλώτος: Κίνδυνος να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση αφορολόγητου από το 2019

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2018, 17:50

Το καμπανάκι του κινδύνου για τις απαιτήσει του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έκρουσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Εχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς» ομολόγησε.

Οπως είπε, «η βασική θέση της αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, όποιος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματα τους». Στην συνέχεια εξήγησε: «Οταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».

«Εχουμε δυο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το 2019 η μείωση του αφορολόγητου. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς» ανέφερε.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε πιο προσγειωμένος, τουλάχιστον σε σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου για τα περί «καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο». Συγκεκριμένα ενώ τόνισε ότι φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης, έσπευσε να εξηγήσει: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα».

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι «όταν λέμε ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, δεν σημαίνει ότι είναι και καλά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...