261
Ο υπουργός αποφεύγει τις συγκρίσεις... |

Τσακαλώτος: «Δεν συγκρίνεται η έξοδος του ’14 με την έξοδο του ’17»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2017, 22:59
Ο υπουργός αποφεύγει τις συγκρίσεις...
|

Τσακαλώτος: «Δεν συγκρίνεται η έξοδος του ’14 με την έξοδο του ’17»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2017, 22:59

Απέρριψε τις συγκρίσεις για το αν είναι καλύτερη ή όχι η έξοδος στις αγορές του 2014 ή του 2017 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Η ουσία της διαφοράς μας είναι ότι η δική μας έξοδος εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική που θεωρεί μέρος της να βγούμε στις αγορές, να βγούμε από τα μνημόνια και ενσωματώνει τη λύση του χρέους. Όλα τα άλλα είναι αέρας, αφρός» είπε.

«Δεν είναι το κυρίαρχο να συγκρίνουμε, και γι’ αυτό και εγώ δεν έχω δώσει μεγάλο βάρος στη σύγκριση της εξόδου στις αγορές σήμερα, με την έξοδο στις αγορές την περίοδο Σαμαρά. Ούτε μπορούμε να συζητήσουμε με σοβαρό τρόπο την τιμή που βγήκαμε στις αγορές με την τιμή που βγήκαν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία. Δεν είναι σοβαρές συγκρίσεις αυτές», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Δεν μπορεί να συγκρίνεις την Ελλάδα που είναι σε πρόγραμμα, με χώρες που δεν είναι. Δεν μπορεί να συγκρίνεις την Ελλάδα που είχε PSI, που δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στις αγορές και στην εμπιστοσύνη, με χώρες που δεν είχαν τέτοιο κούρεμα των ιδιωτικών ομολόγων. Δεν μπορείς και δεν είσαι σοβαρός όταν κάνεις μια τέτοια σύγκριση», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η σοβαρή σύγκριση δεν είναι ούτε αν η δική μας έξοδος είναι καλύτερη από εκείνη με την οποία βγήκε η Ελλάδα στις αγορές το 2014, ή αν είναι καλύτερη από αυτή την έξοδο που μπορεί να κάνουν τώρα η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος. Δεν είναι αυτή η σύγκριση», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι η προσέγγιση πρέπει να αφορά το ότι για τη σημερινή κυβέρνηση «η έξοδος στις αγορές είναι ένα μέσον και δεν είναι ο σκοπός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...