465
«Καθαρή δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει», διαβεβαίωσε ο κ. Τσακαλώτος σχετικά με όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας | IntimeNews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Τσακαλώτος μάς τρολάρει: «Συγκινητικό το ότι όλοι με αναζητείτε και σας έλειψα»

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2017, 15:09
«Καθαρή δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει», διαβεβαίωσε ο κ. Τσακαλώτος σχετικά με όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας
|IntimeNews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Τσακαλώτος μάς τρολάρει: «Συγκινητικό το ότι όλοι με αναζητείτε και σας έλειψα»

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2017, 15:09

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα δώσει εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας του πρόσφατου Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας θετικά σε σχετικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για «σιωπή» του σχετικά με όσα συμφωνήθηκαν εκεί.

Ο ίδιος ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Πέμπτης ότι την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στις 4 το μεσημέρι, θα παρουσιαστεί στην Eπιτροπή, ώστε να παρουσιάσει όσα συζητήθηκαν.

Προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την ανεξήγητη σιωπή του μετά το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, λέγοντας ότι σχετικά έχει τοποθετηθεί ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος ότι η ευθύνη για τη διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμά της είναι «συλλογική», αφορά δηλαδή όλη την κυβέρνηση, την οποία εκπροσωπεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι συγκινητικό ότι όλοι με αναζητείτε και σας έλειψα», είπε αναφερόμενος στα σχόλια από την πλευρά της ΝΔ ότι «εξαφανίστηκε» μετά το Eurogroup, σημειώνοντας ότι «θα σας έχω δώσει τέσσερις με πέντε ήμερες να ξεπεράσετε τη στενοχώρια».

Αναφερόμενος σύντομα στη διαπραγμάτευση μετά το Eurogroup της Δευτέρας είπε ότι «όλα τα λεφτά ήταν μια λέξη που είπε ο Μοσκοβισί, όταν τον ρώτησε ένας έλληνας δημοσιογράφος για τα μέτρα. Απάντησε με τη λέξη “net”, (καθαρά, καθαρά μέτρα), παρόλο που εσείς περιμένατε να πάρουμε δισ. μέτρα, καθαρή δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει».

«Αν είναι πακέτο μέτρα 1 δισ. που περιορίζει τους πολίτες, θα πάρουμε και ένα 1 δισ. μέτρα που αντισταθμίζουν. Κάποιοι μπορεί να χάσουν βεβαίως αλλά κάποιοι θα κερδίσουν. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα να περιορίσουμε για αυτούς που θα χάσουν. Ποτέ δεν είπαμε ότι το φορολογικό σύστημα ήταν τέλειο και άρα είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συζητήσεις που θα έχουν μηδενική δημοσιονομική επίπτωση», πρόσθεσε.

«Κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν»

Πάντως, πριν δεχθεί στη συνέχεια την κριτική της αντιπολίτευσης, πρόσθεσε: «Κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα στην διαπραγμάτευση, αλλά δεν μπορώ να σας πω ποιο θα είναι το πακέτο».

Κυβερνητικά στελέχη είχαν δικαιολογήσει τη στάση Τσακαλώτου, παραπέμποντας για απαντήσεις στην εμφάνιση του πρωθυπουργού αύριο, Παρασκευή, στη Βουλή.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας είχε ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου εκεί ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής του Γιώργος Χουλιαράκης να ενημερώσουν σχετικά το Κοινοβούλιο.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τα μέτρα. «Να μην ψάχνουν για συνενόχους, την αποκλειστική ευθύνη για μέτρα στη Βουλή έχουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος», επεσήμανε. «Το ερώτημα τίθεται στους βουλευτές πλειοψηφίας και είναι αν αυτοί πάρουν την ευθύνη και θα ψηφίσουν τα μέτρα-λαιμητόμο», πρόσθεσε.

Το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών απάντησε μέσω συνεργατών του στα υπονοούμενα της ΝΔ για ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις μετά το Eurogroup. «Οι φήμες για τον πρόωρο (πολιτικό) θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές», φέρεται να δήλωσε επιστρατεύοντας ρήση του λογοτέχνη Μαρκ Τουέιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...