555
Με ολίγη από Τραμπ και Σάρλοτσβιλ η κριτική της κυρίας Γιαννακάκη στους... φίλους Εσθονούς | wikipedia

Τραβάει το σχοινί η κυβέρνηση: «Φιλοναζί οι Εσθονοί» λέει η Γιαννακάκη

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2017, 14:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/08/2017 20:00
Με ολίγη από Τραμπ και Σάρλοτσβιλ η κριτική της κυρίας Γιαννακάκη στους... φίλους Εσθονούς
|wikipedia

Τραβάει το σχοινί η κυβέρνηση: «Φιλοναζί οι Εσθονοί» λέει η Γιαννακάκη

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2017, 14:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/08/2017 20:00

Μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ίσως προβάλει κάποιες ενστάσεις για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης στο προσεχές διάστημα, ενδέχεται να είναι η Εσθονία, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνέχισε για δεύτερη μέρα τις απαξιωτικές αναφορές για τον λαό της βαλτικής χώρας.  Μετά το «όχι» Κοντονή στην πρόσκληση της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο με αντικείμενο τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων (με το επιχείρημα μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τέτοια εγκλήματα), η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, τράβηξε κι άλλο το σχοινί και ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλεσε τους Εσθονούς φιλοναζί!

Υπό την θεσμική της ιδιότητα, η κυρία Γιαννακάκη ανέβασε tweet το οποίο κατά την ίδια «ταιριάζει γάντι» στους αντικομμουνιστές Εσθονούς. «Υπάρχει ένας όρος για όσους λένε ότι “και οι δύο πλευρές είναι κακές”, όταν η μια πλευρά είναι οι ναζί. Ονομάζονται φιλοναζί», έγραφε το tweet που επικαλέστηκε η γενική γραμματέας.

«Γράφτηκε για τον Τραμπ και το #Charlottesville, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στους Εσθονούς και στο Συνέδριό τους», σχολίασε στη δική της ανάρτηση η κυρία Γιαννακάκη βάζοντας ουσιαστικά την ταμπέλα νεοναζί στον λαό της βαλτικής χώρας.

Η απίστευτη δήλωση της γ.γ. έδωσε το έναυσμα για νέο βομβαρδισμό σχολίων από τους χρήστες του twitter, μετά το χαμό που είχε προκαλέσει την Παρασκευή η επιστολή του προϊσταμένου της, κ. Κοντονή . Ανάμεσα στις απαντήσεις που δέχθηκε για την ανάρτησή της η κυρία Γιαννακάκη, ήταν κι ένα tweet του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος την κάλεσε να αντιληφθεί τον θεσμικό της ρόλο. «Αντιλαμβάνεστε ότι έχετε θεσμικό ρόλο και ονομάζετε κυβέρνηση φιλικής μας χώρας και εταίρου μας ως συμπαθούσα τους Ναζί; Εχετε συναίσθηση;» διερωτάται στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

Η ίδια η κ. Γιαννακάκακη πάντως, σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ το Σάββατο επέμεινε πως «κομμουνισμός και ναζισμός δεν μπορεί να είναι μέρη της ίδιας εξίσωσης». Στη συνέντευξή της χαρακτήρισε «ατυχή» την πρωτοβουλία της Eσθονικής Προεδρίας, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ταυτίζονται τα εγκλήματα του σταλινισμού με τον κομμουνισμό, ενώ ερωτηθείσα για τυχόν διπλωματικές επιπτώσεις από τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα, αρκέστηκε να πει ότι σε τέτοια θέματα δεν είναι δυνατόν να γίνονται εκπτώσεις.

Από το χορό δεν μπορούσε να λείψει ο Παύλος Πολάκης, που συνεχάρη τον Σταύρο Κοντονή για την απάντησή του στους Εσθονούς. «Μπράβο Σταύρο. Η Ιστορία ούτε διαγράφεται ούτε παραχαράσσεται», έγραψε σε ανάρτησή τους στο προσφιλές του μέσο, το facebook.

Μπράβο Σταυρο .Η ιστορια ουτε διαγράφεται ουτε παραχαράσσεται :"Παρόλα αυτά, τα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα,…

Geplaatst door Παυλος Πολακης op Vrijdag 18 augustus 2017

Διαμετρικά αντίθετη ήταν η άποψη που διατύπωσε για το θέμα ο Δημήτρης Καμμένος. Με ανάρτησή του στο facebook o βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλά για κομπλεξική άρνηση του ολοκληρωτισμού των κομμουνιστικων καθεστώτων και ερωτά τους κυβερνητικούς του εταίρους αν γνωρίζουν τι πέρασαν οι Εσθονοί «κάτω από τη Σοβιετική μπότα».

«Εχετε αναρωτηθεί γιατί είμαστε η μοναδική Δυτική χώρα που δεν θέλει κομπλεξικά να αναγνωρίσει τον ολοκληρωτισμό των κομμουνιστικών καθεστώτων ;
Από πότε η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα εγκλήματα τα οποία έχει αναγνωρίσει τόσο ο Πούτιν όσο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ;
Ποιά Ελλάδα είναι αυτή ;
Ο κομμουνισμός δεν διέπρεψε στον ρατσισμό στις μαζικές δολοφονίες και την μισαλλοδοξία ; Δεν κατεδίωξε κάθε Θρησκεία ;
Γνωρίζετε τι πέρασαν οι Εσθονοί κάτω από την Σοβιετική κομμουνιστική μπότα;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Καμμένος, ο οποίος στη συνέχεια παραθέτει ένα «μικρό ιστορικό της Σοβιετικής Εσθονίας». Αραγε ακούει ο κυβερνητικός του συνοδοιπόρος κ. Κοντονής;

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣSoviet Estonia, 1944-1990The second Soviet occupation after the Second World…

Geplaatst door Δημήτρης Καμμένος op Zaterdag 19 augustus 2017

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...