470
Εικόνα καταστροφής και απελπισίας σε όλη την πόλη | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Είκοσι νεκροί, ατελείωτα προβλήματα και εκκλήσεις της δημάρχου Μάνδρας

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2017, 10:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/11/2017, 13:45
Εικόνα καταστροφής και απελπισίας σε όλη την πόλη
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Είκοσι νεκροί, ατελείωτα προβλήματα και εκκλήσεις της δημάρχου Μάνδρας

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2017, 10:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/11/2017, 13:45

Τέσσερις ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, τα πτώματα τριών ανθρώπων βρέθηκαν στην Μάνδρα Αττικής και στον κόλπο της Ελευσίνας. Ετσι, ο αριθμός των θυμάτων της φονικής πλημμύρας ανέβηκε της Κυριακής στους 20.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας στην περιοχή του αμαξοστασίου στη Μάνδρα όπου είχαν εντοπιστεί και άλλα θύματα της φονικής πλημμύρας.

Δεκάδες νοικοκυριά στη Μάνδρα παραμένουν χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση  για τέταρτη ημέρα μετά την καταστροφική πλημμύρα.

Οι αυτοψίες σε κτίρια στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο φτάνουν μέχρι στιγμής τις 770 ενώ τα κτίρια που χρειάζονται αποζημίωση φτάνουν τα 644. Η δήμαρχος της πόλης Ιωάννα Κριεκούκη έχει αναφέρει ότι περί τα 2.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Μάνδρα έχουν καταστραφεί.

Η ίδια, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε έκκληση για την αστυνομική προστασία στις κατοικίες που έχουν καταστραφεί και είναι έκθετες σε πλιατσικολόγους.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και πρακτικά προβλήματα που έχουν πλέον οι κάτοικοι στις συναλλαγές τους με το κράτος και πρέπει μνα αντιμετωπιστούν άμεσα

«Να στείλει το υπουργείο Υγείας γιατρούς σε δημοτικό χώρο για να εξετάζουν τα περιστατικά υγείας. Δεν αρκεί να δίνουμε εμείς τα φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες. Εχουμε λοιμώξεις του αναπνευστικού και στα μάτια από τα νερά και τις λάσπες», δήλωσε.

Είπε ακόμη ότι πρέπει «να έλθουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ για να βγάλουν ξανά οι ασφαλισμένοι τα βιβλιάρια ασθενείας. Και ζήτησα από τράπεζες να στείλουν υπαλλήλους για να βγουν ξανά οι κάρτες αναλήψεων και τα βιβλιάρια. Σε λίγες ημέρες θα μπει η πενιχρή τους σύνταξη και δεν θα μπορούν να πάρουν χρήματα».

252732
Οι άνδρες της ΕΜΑΚ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στις περιοχές που χτύπησε η πλημμύρα (Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Είκοσι νεκροί και τουλάχιστον δύο αγνοούμενοι

Το πρωί του Σαββάτου είχε εντοπιστεί ένας άνδρας νεκρός στη Μάνδρα. Το πτώμα βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, μίας από τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες. Οπως τόνισε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, οι προσπάθειες για την ανάσυρση του νεκρού άνδρα γίνονται με μεγάλη προσοχή αυτή την ώρα, γιατί στο συγκεκριμένο σημείο έχει σημειωθεί διαρροή προπανίου.

«Κάνουμε ενέργειες για  την ανάσυρση. Είναι πολύ δύσκολο γιατί υπάρχει και διαρροή υγραερίου κοντά στο σημείο. Βρέθηκε μέσα σε επιχείρηση, κοντά σε μηχανήματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής κ. Γιόβας.

Λίγη ώρα αργότερα, οι σοροί δύο ακόμα ανδρών εντοπίστηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στον κόλπο της Ελευσίνας. Οι σοροί περισυνελέγησαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσομείο. Οπως έγινε γνωστό, οι δύο σοροί ανήκουν σε έναν 59χρονο και έναν 29χρονο, που αγνοούντο από περιοχές της Δυτικής Αττικής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

«Κάνουμε ενέργειες για  την ανάσυρση. Είναι πολύ δύσκολο γιατί υπάρχει και διαρροή υγραερίου κοντά στο σημείο. Βρέθηκε μέσα σε επιχείρηση, κοντά σε μηχανήματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υποστράτηγος της πυροσβεστικής κ. Γιόβας.

Το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε και το 20ο θύμα της πλημμύρας, επίσης στην περιοχή του αμαξοστασίου της Μάνδρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...