317
O Nτόναλντ Τραμπ αυτοαθωώνεται | REUTERS/Leah Millis

Τραμπ: Ο αγαπημένος πρόεδρός σας δεν έκανε τίποτα κακό (με την playmate)

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2018, 19:39
O Nτόναλντ Τραμπ αυτοαθωώνεται
|REUTERS/Leah Millis

Τραμπ: Ο αγαπημένος πρόεδρός σας δεν έκανε τίποτα κακό (με την playmate)

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2018, 19:39

Οχι, ο αγαπημένος σας πρόεδρος δεν έκανε τίποτα μεμπτό, διαβεβαίωσε τους αμερικανούς πολίτες ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη των Νew York Times για την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον δικηγόρο του και αντικείμενο τη δωροδοκία της Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, πρώην μοντέλου του Playboy με το οποίο φέρεται να είχε ερωτική σχέση.

Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε  «αδιανόητο η κυβέρνηση να εισβάλει στο γραφείο ενός δικηγόρου (νωρίς το πρωί)- σχεδόν πρωτάκουστο» (σ.σ. αναφερόμενος στην έφοδο που πραγματοποίησε το FBI τον Απρίλιο στο γραφείο του πρώην δικηγόρου του Μάικλ Κόεν).

Αλλά «ακόμη πιο αδιανόητο είναι ένας δικηγόρος να ηχογραφεί έναν πελάτη, απολύτως ανήκουστο και πιθανόν παράνομο», έσπευσε να σημειώσει. «Το καλό όμως», συμπλήρωσε, είναι ότι ο αγαπημένος σας Πρόεδρος δεν έκανε τίποτα μεμπτό».

Η ύπαρξη αυτής της ηχογράφησης εγείρει περαιτέρω ερωτήματα για την τακτική που χρησιμοποιούσε ο Τραμπ προκειμένου να κρατήσει κρυφή την προσωπική ζωή του και την επιχειρηματική του δραστηριότητα ενώ διεκδικούσε το κορυφαίο δημόσιο αξίωμα της χώρας.

Ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, δήλωσε στην εφημερίδα ότι στην ηχογραφημένη συνομιλία ο πρόεδρος των ΗΠΑ συζητά μεν την καταβολή χρημάτων με τον Κόεν αλλά τελικά αυτές οι πληρωμές δεν έγιναν ποτέ.

Η ηχογράφηση έχει διάρκεια μικρότερη των δύο λεπτών και, όπως λένε οι συνεργάτες του, αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος δεν έκανε κάτι κατακριτέο.

Η πρώην playmate, Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, ισχυρίζεται ότι συνήψε ερωτικό δεσμό με τον Τραμπ το 2006, λίγο μετά τη γέννηση του μικρότερου γιου του, Μπάρον.

Ο Τραμπ όμως το αρνείται.

Τους τελευταίους μήνες της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές του 2016 η πρώην playmate πούλησε την ιστορία της στη σκανδαλοθηρική The National Enquirer έναντι 150.000 δολαρίων, όμως η ταμπλόιντ “έθαψε” το θέμα.

Ο δικηγόρος του Κόεν, Λάνι Ντέιβις, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ηχογραφημένη συνομιλία.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για την υπόθεση, γράφει ότι οι δικηγόροι του Κόεν ανακάλυψαν την κασέτα ενώ εξέταζαν το κατασχεθέν υλικό και κατόπιν ενημέρωσαν τους δικηγόρους του Τραμπ για την ύπαρξή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...