330
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις πριν από την αναχώρησή του με το προεδρικό αεροσκάφος για τη Χαβάη | REUTERS/Carlos Barria

Τραμπ: «Δεν θυμάμαι και πολλά από το μίτινγκ με Παπαδόπουλο»

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 18:27
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις πριν από την αναχώρησή του με το προεδρικό αεροσκάφος για τη Χαβάη
|REUTERS/Carlos Barria

Τραμπ: «Δεν θυμάμαι και πολλά από το μίτινγκ με Παπαδόπουλο»

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 18:27

Κάποιος να του φρεσκάρει τη μνήμη… Σε μια προσπάθεια να αποτινάξει το στίγμα των αποκαλύψεων για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τους Ρώσους κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Παρασκευή ότι δεν θυμάται και πολλά από τη συνάντησή του τον Μάρτιο του 2016 με τον διαβόητο πια πρώην σύμβουλό του, Τζορτζ Παπαδόπουλο (βλ. κάτω φωτογραφία).

2017-10-30T190828Z_1415017554_RC1DF5110E80_RTRMADP_3_USA-TRUMP-RUSSIA-PAPADOPOULOS

Ερωτηθείς σχετικά, λίγο πριν από την αναχώρησή του για την περιοδεία του στην Ασία, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν θυμάμαι πολλά απ’ αυτή τη συνάντηση. Ήταν μια πολύ ασήμαντη συνάντηση».

Είχε προηγηθεί την Τρίτη η πρώτη του αντίδραση με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη δράση του Παπαδόπουλου, με την επισήμανση ότι «λίγοι τον γνώριζαν» -παρά το γεγονός ότι τον Μάρτιο του 2016 τον περιέγραφε με το χαρακτηριστικό του ύφος ως «excellent guy». Ακολούθησε ένα tweet με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαλαλούσε ότι ο Παπαδόπουλος είναι ένας αποδεδειγμένα «ψεύτης» και απέδιδε τις «αποκαλύψεις» στην προπαγάνδα των Δημοκρατικών.

Ο αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε την ερώτηση των δημοσιογράφων με αφορμή τη φωτογραφία (από το λογαριασμό του στο Instagram) που ήρθε τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο, στην οποία εμφανίζεται  ο Τζορτζ Παπαδόπουλος (τρίτος από αριστερά) να κάθεται δύο θέσεις παραπέρα από τον Τζεφ Σέσιονς, σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης του Τραμπ και στην κεφαλή του τραπεζιού ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σέσιονς δέχεται πιέσεις από Δημοκρατικούς γερουσιαστές να καταθέσει εκ νέου για τις ρωσικές επαφές της εκστρατείας του Τραμπ. Αρνήθηκε ότι γνωρίζει οτιδήποτε περί επαφών των υπευθύνων της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με Ρώσους ή με μεσάζοντες της ρωσικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή όμως τον πιέζει και ο ίδιος ο Τραμπ να ξεκινήσει έρευνα για την προεκλογική εκστρατεία της αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές, Χίλαρι Κλίντον, και τη συμπεριφορά της απέναντι στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών.

Ενδεικτική του κλίματος σε βάρος του Σέσιονς ήταν η δήλωση του αμερικανού προέδρου στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι πολλοί άνθρωποι δεν είναι ευτυχείς με την κατάσταση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...