408
Αριστερά το αυθεντικό εξώφυλλο του τεύχους της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου, 2009. Και δεξιά το πλαστό, με βελάκια που επισημαίνουν τα λάθη | Twitter

Πλαστό TIME με εξώφυλλο τον Τραμπ σε γκολφ κλαμπ του… Τραμπ!

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 14:13
Αριστερά το αυθεντικό εξώφυλλο του τεύχους της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου, 2009. Και δεξιά το πλαστό, με βελάκια που επισημαίνουν τα λάθη
|Twitter

Πλαστό TIME με εξώφυλλο τον Τραμπ σε γκολφ κλαμπ του… Τραμπ!

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 14:13

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει εντελώς αυθεντικό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κοστουμαρισμένος με σταυρωμένα χέρια, σε ένα εξώφυλλο του TIME. Και γιατί όχι; Λογικό δεν είναι να κρέμεται ένα κορνιζαρισμένο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού με κεντρικό πρόσωπο τον Ντόναλντ Τραμπ, σε γκολφ κλαμπ του θέρετρου Mar-a-Lago, στη Φλόριντα, δηλαδή σε ιδιοκτησία της οργάνωσης Trump;

Κι όμως, για τους πιο παρατηρητικούς, μπορεί το εξώφυλλο να έχει τίτλους, υπότιτλους, ακόμη και barcode, αλλά η χαρακτηριστική κόκκινη γραμμή που πλαισιώνει τη φωτογραφία είναι υπερβολικά λεπτή, για τις εικαστικές συνήθειες του περιοδικού. Επίσης λείπει η χαρακτηριστική λευκή γραμμή που βρίσκεται στο εσωτερικό του κόκκινου πλαισίου.

Επιπλέον, το επίμαχο τεύχος, με τίτλο: «Ντόναλντ Τραμπ: ο “Ειδικευόμενος” είναι τηλεοπτική επιτυχία!» χρονολογείται -υποτίθεται- την 1η Μαρτίου του 2009. Αλλά αν ανατρέξει κανείς στο αρχείο του TIME θα διαπιστώσει ότι δεν υπήρξε ποτέ τεύχος που δημοσιεύτηκε την 1η Μαρτίου του 2009. Υπήρχε στις 2 Μαρτίου, τεύχος στο οποίο δεν πρωταγωνιστεί κανένας ξανθός αμερικανός μεγιστάνας, αλλά μία υπέροχη βρετανίδα ηθοποιός, η Κέιτ Γουίνσλετ, με αφορμή τη βράβευσή της στην απονομή των Οσκαρ.

Με άλλα λόγια, όπως αποκάλυψε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, τουλάχιστον πέντε γκολφ κλαμπ της οργάνωσης Trump, στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και τη Σκωτία, είχαν κορνιζάρει και κρεμάσει ένα πλαστό εξώφυλλο του ιστορικού περιοδικού!

«Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν είναι πραγματικό εξώφυλλο του Time», σχολίασε η υπεύθυνη στο τμήμα επικοινωνίας του περιοδικού, Κέρι Τσίκα στην Washington Post. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αμερικανικό περιοδικό ζήτησε από την οργάνωση Trump να κατεβάσει το πλαστό εξώφυλλο και να σταματήσει να το χρησιμοποιεί.

Δεν είναι σαφές ποιος έδωσε την εντολή να πλαστογραφηθεί ένα εξώφυλλο του ιστορικού περιοδικού, καθώς οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Αλλά, όπως υπενθυμίζει σε άρθρο της η βρετανική Telegraph, ο αμερικανός πρόεδρος έχει μία ευαισθησία με το TIME. Τον περασμένο Ιανουάριο, καυχιόνταν περήφανα ότι ο ίδιος κατέχει το ρεκόρ εμφανίσεων στο εξώφυλλο του ιστορικού περιοδικού.

«Ενας δημοσιογράφος του TIME και εγώ έχουμε βρεθεί στο εξώφυλλο περίπου 14 με 15 φορές. Αν ο Τομ Μπρέιντι βρεθεί στο εξώφυλλο, αυτό θα γίνει μόνο μία φορά, επειδή πήρε το Super Bowl. Αλλά εγώ έχω βρεθεί 15 φορές αυτή τη χρονιά. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ, ε;», είχε πει ο Τραμπ.

Η πιστοποιημένη απάντηση ήρθε τότε από το ίδιο το TIME που διευκρίνισε ότι ο Τραμπ είχε βρεθεί στο εξώφυλλο 11 φορές και όχι 14, και ότι το ρεκόρ ανήκει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον (55 φορές).

Σήμερα δεν αρκεί πιστοποιημένη απάντηση από το περιοδικό. Οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη αρχίσει να τρολάρουν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...