831
Στιγμιότυπο από τη βράβευση του χάλκινου Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα, Παναγιώτη Μαντή από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή | InTime News

Τους πήρε η μπάρα από κάτω: «Αυγή» κατά Κουρουμπλή για Πύρρο

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2016, 10:59
Στιγμιότυπο από τη βράβευση του χάλκινου Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα, Παναγιώτη Μαντή από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή
|InTime News

Τους πήρε η μπάρα από κάτω: «Αυγή» κατά Κουρουμπλή για Πύρρο

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2016, 10:59

Κάτσε κάτω από την μπάρα. Φαίνεται, όμως, πως αυτή η προτροπή περιλαμβάνει πολλούς που ενδέχεται να τους πάρει από… κάτω το βάρος της διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Αυγή και τον Πύρρο Δήμα.

Ηδη, η κόντρα έχει ξεφύγει από τον πρώην Ολυμπιονίκη, ο οποίος ήταν εξαρχής ο στόχος, και έχει συμπεριλάβει την Κατερίνα Στεφανίδη, την ομοσπονδία Αρσης Βαρών και τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Κι επειδή καθημερινά προστίθεται κι άλλο επεισόδιο, ουδείς γνωρίζει ποιος άλλος θα εμπλακεί στην ιστορία.

Η πρώτη «πράξη» παίχθηκε ανάμεσα στην Αυγή (με σειρά δημοσιευμάτων) και τον Πύρρο Δήμα. Θα περίμενε κανείς ότι θα περιοριζόταν η κόντρα σε αυτό το σημείο, όμως, η δημόσια παρέμβαση της χρυσής Ολυμπιονίκη στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία πήρε το μέρος του Πύρρου Δήμα αναζωπύρωσε τη φωτιά με την Αυγή να επανέρχεται με νέο άρθρο και ούτε λίγο ούτε πολύ να ζητάει από την αθλήτρια να ενημερώνεται πρώτα σωστά πριν τοποθετηθεί. Μόνο που δεν επρόκειτο για μια «νουθεσία» καλής πίστης, αλλά για μια συγκεκαλυμμένη επίθεση.

Στο ενδιάμεσο, όμως, προέκυψαν και άλλα παρεμπίπτοντα θέματα τα οποία ακούμπησαν κι άλλα άτομα. Πρώτα και κύρια τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος προχώρησε σε ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα της εφημερίδας.

Σε δηλώσεις του μετά τη βράβευση του χάλκινου Ολυμπιονίκη Τάκη Μάντη, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε μικρόψυχα όσα αναφέρει η εφημερίδα χωρίς, πάντως, να την κατονομάζει.

«Αυτά που γράφονται για ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι χωρίς προϋποθέσεις έχουν κάνει σημαντικές επιτυχίες είναι μικρόψυχα. Είναι άδικο να υπάρχει αυτή η τοποθέτηση, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο» είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Είναι η πρώτη φορά που υπουργός ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στο μπαράζ των δημοσιευμάτων της Αυγής κατά των Ολυμπιονικών.

Στο «παιχνίδι» ενεπλάκη, εκ των πραγμάτων, και η ομοσπονδία Αρσης Βαρών. Η ΕΟΑΒ κατηγόρησε την Αυγή για ανεξήγητους και αήθεις χαρακτηρισμούς εις βάρος τόσο του τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα όσο και της Αρσης Βαρών.

Η ΕΟΑΒ διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ότι πήρε θέση με αφορμή νέο δημοσίευμα της εφημερίδας, στο οποίο μαζί με υποδείξεις στην Κατερίνα Στεφανίδη επανήλθε με απαξιωτικές αναφορές για την Αρση Βαρών και τους «αρσιβαρίστες». Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο υπερασπίστηκε τον Δήμα στα αναγραφόμενα από την εφημερίδα («τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας;») λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πηδάμε κάθε τέσσερα χρόνια».

H Oμοσπονδία υπενθύμισε ότι ο Πύρρος Δήμας είχε συνεχή παρουσία και διακρίσεις σε αθλητικές διοργανώσεις μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων παρότι κατά καιρούς αντιμετώπισε τραυματισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι με άρθρο στο φύλλο της 19ης Αυγούστου με τίτλο «Η μπάρα και η αμπάρα», επί της ουσίας ο Πύρρος Δήμας εγκαλείται από την Αυγή γιατί συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ και ψήφισε το μνημόνιο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. «Μπορεί να χάρηκαν όλοι τις μάχες της μπάρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συγχωρούν τις πολιτικές της αμπάρας με τις οποίες φυλακίστηκε η ελληνική κοινωνία», αναφέρεται. Αν και στο συγκεκριμένο σημείο, η εφημερίδα ξεχνάει πως αντίστοιχο μνημόνιο υπέγραψαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρθρογράφος γράφει μάλιστα ότι «ακόμα και αν υποθέσει κανείς ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε για το αποδεδειγμένο πάρτι των αναβολικών, που έβαλε αμπάρα στην άρση βαρών, το όνομά του ο ίδιος το έβγαλε στο παζάρι. Πάνω στον πάγκο του Βενιζέλου και του Σαμαρά. Ο ίδιος το πρόσφερε σε όλους τους νόμους και τα μέτρα της αμπάρας. Ο ίδιος, αιωνίως αμίλητος, μόνο σήκωνε το χέρι για να ψηφίσει όλα εκείνα που ακόμα πληρώνουν οι έγκλειστοι της αμπάρας».

Η Αυγή, όχι μόνο δεν άφησε το πράγμα να ηρεμήσει, αλλά αντιθέτως σήκωσε το γάντι και στο σημερινό της φύλλο (24/8) απάντησε με νέο πύρινο άρθρο που καταφέρεται εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή (τον φωτογραφίζει ευθέως) και της ΕΟΑΒ.

Στο σημερινό της άρθρο (24/8), η Αυγή αναφέρει πως δεν σκοπεύει να σιωπήσει ή να νομιμοποιήσει διά της λήθης καταστάσεις προς τις αρχές της. Επιτίθεται εκ νέου στην Ομοσπονδία Αρσης Βαρών, ενώ στην κατακλείδα του άρθρου αναφέρει χαρακτηριστά: «Μια παράκληση προς οποιονδήποτε θελήσει να δώσει συνέχεια στο θέμα: Ακουσε τίποτε για τη συμμετοχή των ρώσων αθλητών στο Ρίο; Γνωρίζει οι αθλητές ποιας χώρας έχουν τα περισσότερα κρούσματα ντόπινγκ και πώς το εξηγεί; Ποιες προπονητικές μεθόδους χρησιμοποιούσαν οι «ανατολικοί» για τις επιτυχίες τους και ιδιαίτερα οι Ανατολικογερμανοί στην κολύμβηση; Τι απάντησε ο Σγουρός στις εκκλήσεις Ιακώβου να εμφανιστεί και να πάρει θέση για την «ντριμ τιμ» της άρσης βαρών; Γνωρίζει κάτι για τη «φαρμακαποθήκη» Τζέκου;
Αν οιοσδήποτε, ακόμη και υπουργός, δεν γνωρίζει κάτι για όλα αυτά, φρονιμότερο μάλλον είναι να σιωπά».

Στεφανίδη: «Ποια είναι η Αυγή;»

Από το… twitter έμαθε η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, την «χολή» που έσταξε εναντίον της η εφημερίδα «Αυγή».

Οταν ένας δημοσιογράφος σχολίασε πως «Εγραψε η “ΑΥΓΗ” για την @KatStefanidi “Κατερίνα, να διαβάζεις”. Για τη Στεφανίδη που σπούδασε νευροψυχολογία στο Stanford. Στο Stanford…» η «χρυσή» Ολυμπιονίκης απάντησε:

stefanidi_avgi (1)

«Ποιο άρθρο ρε παιδιά; Ούτε και ξέρω τι είναι Αυγή πόσο μαλλον να ασχολειθώ να διαβάσω άρθρο τους και να τους απαντήσω κιόλας».

Ενώ αμέσως πρόσθεσε και ένα ακόμη σχόλιο, ενδεικτικό της ενόχλησής της: «Ο καθένας διαβάζει δηλώσεις μου και νομίζει οτι τον αφορούν».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...