121
Φέσια, κασκόλ, σημαίες - τα πιστόλια, αν και περιλαμβάνονται μάλλον στα χρειώδη μιας τουρκικής προεκλογικής συγκέντρωσης, δεν τα εμπορεύεται ο μικροπωλητής | REUTERS / Osman Orsal

Τουρκία: επεισόδιο με νεκρούς σε προεκλογική συγκέντρωση

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 20:22
Φέσια, κασκόλ, σημαίες - τα πιστόλια, αν και περιλαμβάνονται μάλλον στα χρειώδη μιας τουρκικής προεκλογικής συγκέντρωσης, δεν τα εμπορεύεται ο μικροπωλητής
|REUTERS / Osman Orsal

Τουρκία: επεισόδιο με νεκρούς σε προεκλογική συγκέντρωση

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 20:22

Αίμα έρρευσε την Πέμπτη στην προεκλογική Τουρκία, με απρόβλεπτες προς τον παρόν συνέπειες.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όταν ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ μελών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ορισμένων ντόπιων καταστηματαρχών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ βασισμένο σε πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, βουλευτής του AKP, πραγματοποιούσε προεκλογική περιοδεία στα καταστήματα της περιοχής του Σουρούτς, στην επαρχία Σανλιούρφα, κοντά στα βόρεια σύνορα της Συρίας, όταν οι συνοδοί του συνεπλάκησαν με ντόπιους εμπόρους.

Κατά το επισόδιο αντηλλάγησαν πυρά από τα οποία σκοτώθηκαν ο αδελφός του βουλευτή και δύο άλλα πρόσωπα από την αντίπαλη πλευρά. Αλλοι τρεις τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει περί τους 10 υπόπτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...