771
Ορισμένα από τα καλύτερα gadgets της φετινής CES αφορούν τις πιο προσωπικές στιγμές μας όπως αυτές του ύπνου και του μπάνιου | .

Τουαλέτες και μαξιλάρια που επικοινωνούν μαζί σου!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 14:08
Ορισμένα από τα καλύτερα gadgets της φετινής CES αφορούν τις πιο προσωπικές στιγμές μας όπως αυτές του ύπνου και του μπάνιου
|.

Τουαλέτες και μαξιλάρια που επικοινωνούν μαζί σου!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 14:08

Μετά τις γιγάντιες τηλεοράσεις (εδώ) και τα ρομπότ (εδώ) τις δύο πρώτες μέρες, τα φώτα της δημοσιότητας στην CES, την μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας και καταναλωτικών ηλεκτρικών προϊόντων που διεξάγεται στο Λας Βέγκας, στράφηκαν σε φουτουριστικά οχήματα και συσκευές καθώς και σε συστήματα και gadgets που θέλουν να διευκολύνουν την ζωή μας όπως ένα υβρίδιο κινητού τηλεφώνου και laptop. Παρουσιάστηκαν επίσης ένα ρομποτικό μαξιλάρι ύπνου και μια έξυπνη… τουαλέτα.

Ολα σε ένα

 Η εταιρεία Razer παρουσίασε στην CES ένα gadget που συμπυκνώνει την εμπειρία της στους τομείς του hardware, του software και του gaming. Το Project Linda είναι μια από τις λεγόμενες concept συσκευές η οποία αποτελεί ένα υβρίδιο κινητού τηλεφώνου και φορητού υπολογιστή.

Το υβρίδιο υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου
Το υβρίδιο υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου

Η συσκευή διαθέτει  οθόνη 13.3 ιντσών ανάλυσης QHD (2560 x 1440), 200 GB αποθηκευτικό χώρο και υποδοχές USB Type-A + USB Type-C + 3.5mm. Το τηλέφωνο βρίσκεται στην θέση όπου κανονικά θα βρισκόταν το touchpad και λειτουργεί παράλληλα με τον υπολογιστή, δηλαδή ο χρήστης μπορεί να κάνει κλήσεις ή να στέλνει μηνύματα και την ίδια ώρα να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή.

Δείτε ένα βίντεο για το razer:

Ηλεκτρική σπορ λιμουζίνα – αντίπαλος της Tesla. Γιατί ο Μασκ προσέφυγε στα δικαστήρια

H εταιρεία Fisker παρουσίασε στην CES το Fisker Emotion, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θέλει να ανταγωνιστεί το Model S της εταιρείας Tesla που θεωρείται πρωτοπόρος στον συγκεκριμένα τομέα. Μάλιστα η Tesla που ανήκει στον αμερικανό μεγιστάνα και οραματιστή Ελον Μασκ έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον της Fisker υποστηρίζοντας ότι έχει υποκλέψει τις δικές της τεχνολογίες για να κατασκευάζει οχήματα. Το Fisker Emotion είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που έχει αυτονομία περίπου 650 χλμ. και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες που αγγίζουν τα 300 χλμ/ώρα. Το όχημα σε αντίθεση με άλλα του είδους μπορεί να φορτίζεται όχι πλήρως αλλά πάντως επαρκώς μέσα σε λίγα λεπτά.

Ενα βίντεο για το Fisker:

https://www.youtube.com/watch?v=B26cC7mD1uM

Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα ελαφρύ αμάξωμα που αποτελείται από ανθρακονήματα. Οι πόρτες του είναι τύπου butterfly (ανοίγουν προς τα πάνω). Ενσωματώνει τεχνολογίες EV και Lidar οι οποίες συλλέγουν ένα πλήθος δεδομένων από την λειτουργία του οχήματος αλλά και εξωτερικών παραγόντων καθώς αυτό κινείται τα οποία προβάλλονται στις τρεις οθόνες που είναι τοποθετημένες στο καντράν του οχήματος.

Το Fisker Emotion είναι ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με καταπληκτικές δυνατότητες και επιδόσεις για την κατηγορία του
Το Fisker Emotion είναι ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με καταπληκτικές δυνατότητες και επιδόσεις για την κατηγορία του

Ο κάτοχος του Fisker Emotion μπορεί να ελέγχει κάποιες λειτουργίες του και από το κινητό του τηλέφωνο. Η παραγωγή θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια και η τιμή του θα είναι τσουχτερή αφού αναμένεται να αγγίζει τα 130 χιλιάδες δολάρια.

H τουαλέτα που της… μιλάς

 Η αμερικανική εταιρεία Kohler που έχει παράδοση δύο αιώνων στον τομέα της κατασκευής κουζίνας/μπάνιου παρουσίασε στην CES την πρώτη έξυπνη τουαλέτα. Ονομάζεται Numi και έχει μια σειρά από μοναδικές ικανότητες.

 Η Numi προσπαθεί να κάνει ευχάριστη την παραμονή και χρήση στην τουαλέτα
Η Numi προσπαθεί να κάνει ευχάριστη την παραμονή και χρήση στην τουαλέτα

Μπορεί να ρυθμίζει τον φωτισμό και παίζει μουσική έτσι ώστε να δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα σε όποιον την χρησιμοποιεί. Το κάθισμα της τουαλέτας είναι θερμαινόμενο ενώ παρέχεται ζεστό αντιμικροβιακό νερό αλλά και ζεστός αέρας.

Ενα βίντεο για την Numi:

Ενσωματώνει τεχνολογίες φωνητικών εντολών και αισθητήρες και έτσι μπορεί κάποιος να κάνει οτιδήποτε θέλει χωρίς να χρειάζεται να ακουμπήσει τίποτε, ούτε το κάθισμα της τουαλέτας, ούτε το καζανάκι αφού όλα γίνονται αυτόματα. Οποιος θέλει να την αποκτήσει θα πρέπει να διαθέσει ένα ποσό γύρω στα 5,5 χιλιάδες δολάρια.

Ρομποτικό φιλαράκι ύπνου

Η Ολλανδική start-up εταιρεία Somnox παρουσίασε στην CES ένα μεγάλο μαξιλάρι που υπόσχεται να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο. Πρόκειται για μια ρομποτική συσκευή η οποία σύμφωνα με τους δημιουργούς βοηθά τον χρήστη του χαλαρώνει χρησιμοποιώντας διαφόρων ειδών ήχους που έχει ενσωματωμένους είτε ήχους που ο χρήστης θεωρεί χαλαρωτικούς και μπορεί μέσω εφαρμογής να προσθέσει στην σχετική λίστα του Somnox.

Το Somnox μπορεί να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο τους
Το Somnox μπορεί να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο τους

Το μαξιλάρι μπορεί επίσης να συνεργάζεται με τον χρήστη και να τον βοηθά να αναπνέει με τρόπο τέτοιο ώστε να διευκολύνεται ο ύπνος του. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να δώσει εντολή στο μαξιλάρι να τον ξυπνήσει σε κάποια συγκεκριμένη ώρα και να το κάνει με όσο το δυνατόν πιο ήρεμο και φυσικό τρόπο. Η Τιμή του Somnox αγγίζει τα 500 ευρώ.

Δείτε ένα βίντεο για το Somnox:

https://www.youtube.com/watch?v=POFkQnqMnE4΄

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...