284
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας | Menelaos Myrillas / SOOC

Τόσκας: Δεν μιλήσαμε για θεωρίες συνωμοσίας, «μεσαία» η φωτιά στον Κάλαμο

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2017, 13:14
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας
|Menelaos Myrillas / SOOC

Τόσκας: Δεν μιλήσαμε για θεωρίες συνωμοσίας, «μεσαία» η φωτιά στον Κάλαμο

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2017, 13:14

Μία εβδομάδα έχει περάσει από το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς στον Κάλαμο και η αντιπαράθεση συνεχίζεται, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να δηλώνει ότι η κυβέρνηση προβληματίζεται για τα φαινόμενα αλλά δεν μιλά για θεωρίες συνωμοσίας.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ, ο κ. Τόσκας αναδιπλώθηκε εκ νέου σχετικά με αναφορές που είχαν γίνει και από την πλευρά του υπουργείου για οργανωμένο σχέδιο πίσω από τις μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

«Κανένας δεν μίλησε για θεωρίες συνωμοσίας, μιλήσαμε για προβληματισμούς, αλίμονο αν δεν είχαμε προβληματισμούς, αυτή είναι η δουλειά μου», είπε και προσέθεσε ότι «προβληματιζόμαστε για διάφορα συμφέροντα, δεν μπορεί όσοι βάζουν τις φωτιές να είναι τρελοί».

Επισήμανε ότι «δεν μίλησα για κλίμα αποσταθεροποίησης, μίλησα για προβληματισμούς στην Αττική, σε όλο το νησί της Ζακύνθου, στην Κεφαλονιά».

Επικαλέστηκε ακόμη την εμπειρία του στον στρατό λέγοντας ότι αυτή του «επιβάλει να ψάχνουμε κάθε περίπτωση, έχουμε ήδη συλλάβει κάποιους και κάνουμε έρευνες για άλλους που κάνουν ύποπτες κινήσεις».

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση κατάσβεσης, μίλησε για τιτάνια μάχη που δόθηκε. «Βρέθηκα τέσσερις ημέρες στο κέντρο της Πυροσβεστικής», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε ακόμη στη στάση της αντιπολίτευσης αλλά και των μέσων ενημέρωσης για το ζήτημα: «Σε καθημερινή βάση στελέχη της ΝΔ κατηγορούν για διάφορα θέματα. Εξάρχεια, πυρόσβεση… Με πρωταγωνιστή τον ΣΚΑΪ που άπλωσε κάμερες γύρω-γύρω από την φωτιά. Ηταν υπερβολή. Η γραμμή τους ήταν γραμμή ΝΔ, υπερπροβολή της φυσικής καταστροφής για μια φωτιά μεσαίου μεγέθους στον Κάλαμο».

Σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, ο κ. Τόσκας επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε σχέση και με τον περίγυρό της και όλη την Ευρώπη και τόνισε ότι δεν έχουμε ενδείξεις οργάνωσης τέτοιων πράξεων στη χώρα μας.

Ποτέ δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος την δράση κάποιου «μοναχικού λύκου», επισήμανε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...