228
Μια από τις διαδηλώτριες υπέρ του δικαιώματος | REUTERS/Marcos Brindicci

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία για το δικαίωμα στο… τόπλες

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2017, 17:55
Μια από τις διαδηλώτριες υπέρ του δικαιώματος
|REUTERS/Marcos Brindicci

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία για το δικαίωμα στο… τόπλες

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2017, 17:55

Ηταν μερικές δεκάδες ημίγυμνες γυναίκες και μερικές εκατοντάδες ντυμένοι διαδηλωτές και διαδηλώτριες. Το αίτημα, ωστόσο, ήταν κοινό για αυτούς που βγήκαν την Τρίτη σε κεντρική πλατεία στο Μπούενος Αϊρες: «Πρέπει να έχουν οι γυναίκες το δικαίωμα στην ηλιοθεραπεία τόπλες».

Ζητούν ισότητα με τους άνδρες, που, όπως λένε, κάνουν ηλιοθεραπεία ημίγυμνοι χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.

Πάνω στα σώματά τους είχαν ζωγραφίσει συνθήματα: «Τα μόνο στήθη που τους ενοχλούν είναι αυτά που δεν πουλιούνται» ή «Τα στήθη δεν είναι έγκλημα».

Και όπως έλεγαν, όπου μια γυναίκα καταγγέλλει βία εναντίον της δεν έρχεται κανένας, αλλά «όπου υπάρχουν γυμνόστηθες, στέλνουν τόσους αστυνομικούς»

Το περιστατικό που αποτέλεσε την αφορμή για την διαμαρτυρία είχε γίνει τον περασμένο μήνα (ας μην ξεχνάμε ότι η Αργεντινή είναι στο νότιο ημισφαίριο και ακόμη είναι μέσα στο καλοκαίρι) και έκτοτε έχουν γίνει και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι το συμβάν απλά έδειξε ότι οι κοινωνικές ανισότητες στη χώρα εξακολουθούν να μένουν ριζωμένες και ισχυρές. Μόλις πέρυσι, εξάλλου, η χώρα είχε συγκλονιστεί από μεγάλες διαδηλώσεις με αφορμή τον βιασμό και τον φόνο μίας κοπέλας 16 ετών.

Ο νόμος, πάλι, δεν είναι σαφής για το αν οι γυναίκες μπορούν να κάνουν γυμνόστηθες ηλιοθεραπείας σε δημόσιες παραλίες. Η αστυνομία επικαλέστηκε μια γενική διάταξη για την προσβολή της δημόσιας αιδούς όταν ζήτησε από τις λουόμενες να φύγουν, αλλά το μέρος τους φαίνεται να πήρε δικαστής που έκρινε ότι δεν υπάρχει κάτι το παράνομο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...