222
Ο υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε τη στάση των ελληνίδων αθλητριών | ΟΧΕ

Ο Κοτζιάς συγχαίρει την Εθνική νεανίδων στο χάντμπολ

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2017, 14:15
Ο υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε τη στάση των ελληνίδων αθλητριών
|ΟΧΕ

Ο Κοτζιάς συγχαίρει την Εθνική νεανίδων στο χάντμπολ

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2017, 14:15

Την προκλητικότητα των Σκοπίων, όπως αυτή εκφράστηκε για μία ακόμη φορά στο πλαίσιο μιας αθλητικής διοργάνωσης, καταγγέλλει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του με αφορμή την αποχώρηση των Εθνικής νεανίδων χάντμπολ από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Κ-17, λόγω της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» στις φανέλες της αντίστοιχης ομάδας από τη γειτονική χώρα.

Η ελληνική ομάδα αποχωρεί από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας

«Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η ΠΓΔΜ, μετά την ένταξή της σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση προσπαθεί να παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και να επιβάλει την συνταγματική της ονομασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς ομοσπονδίες μπορεί να γίνει μόνον με την προσωρινή της ονομασία.

Ο Νίκος Κοτζιάς εκφράζει τέλος τη συμπαράστασή του στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης των Νεανίδων, οι οποίες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την ΠΓΔΜ «λόγω της παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας».

Όπως προαναφέρθηκε, η Εθνική νεανίδων χάντμπολ, αποχώρησε από τον αγώνα με την ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο του Euro 2017 Κ-17, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φανέλες που φορούσαν οι αντίπαλες παίκτριες με τη λέξη «Macedonia».

Με απόφαση όμως της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, η ελληνική ομάδα όχι μόνο μηδενίστηκε, χάνοντας τον αγώνα στα χαρτιά με 10-0, αλλά αποκλείστηκε και από το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...