319
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έδειξε -για άλλη μια φορά- το κοινωνικό του πρόσωπο, προσφέροντας ένα εκατ. δολάρια για τους πληγέντες | EPA/AARON POOLE / AMPAS

«Καταιγίδα» και από δωρεές για τα θύματα της καταιγίδας Χάρβεϊ

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2017, 09:26
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έδειξε -για άλλη μια φορά- το κοινωνικό του πρόσωπο, προσφέροντας ένα εκατ. δολάρια για τους πληγέντες
|EPA/AARON POOLE / AMPAS

«Καταιγίδα» και από δωρεές για τα θύματα της καταιγίδας Χάρβεϊ

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2017, 09:26

Η καταστροφή στο Τέξας από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, που άφησε δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες άστεγους και ζημιές πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων έχει κινητοποιήσει αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής στις ΗΠΑ που σπεύδουν να ενισχύσουν οργανώσεις αρωγής.

Δεκάδες είναι αυτοί που πέρα από τη συμπαράσταση έχουν υποσχεθεί μεγαλύτερα και μικρότερα χρηματικά ποσά για τους πληγέντες και η λίστα μεγαλώνει συνεχώς.

Ως τώρα, ξεχωρίζουν οι προσφορές του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο που θα δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια σε ταμείο το οποίο θα συνδράμει τα θύματα της καταιγίδας και της Σάντρα Μπούλοκ που θα συνδράμει και αυτή με ένα εκατομμύριο δολάρια τον Ερυθρό Σταυρό.

Στους δύο αυτούς οργανισμούς προτίθεται να κάνει δωρεές και η Οπρα Γούινφρεϊ, όπως έγραψε στο Twitter.

Η Walt Disney Company δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό ενώ το Facebook ανακοίνωσε ότι σε αντίστοιχο ύψος έφτασαν οι δωρεές από τη δική του πλατφόρμα. Σε διάφορους οργανισμούς αρωγής θα διαθέσουν 500.000 δολάρια τα σούπερ μάρκετ Target.

Η οικογένεια Καρντάσιαν θα δωρίσει από 250.000 δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό και στον Στρατό της Σωτηρίας.

Ποσό 100.000 δολαρίων θα δωρίσει ο τραγουδιστής της κάντρι Κρις Γιανγκ στον Ερυθρό Σταυρό.

Ακόμη, έχουν υποσχεθεί να ενισχύσουν τον Ερυθρό Σταυρό ο DJ Khaled (50.000 δολάρια), η κωμικός και τηλεπαρουσιάστρια Ελέν ΝτεΤζενέρις, το συγκρότημα Chainsmokers (30.000) ο κωμικός Κέβιν Χαρτ (25.000) και ο ηθοποιός Ντουέιν Τζόνσον, ο γνωστός «The Rock», (25.000).

Με 25.000 δολάρια έκαστος θα ενισχύσουν τον Ερυθρό Σταυρό η τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ και ο παίκτης του μπέιζμπολ Αλεξ Ροντρίγκες, ο τεξανός ηθοποιός Τζέιμι Φοξ, η τραγουδίστρια Νίκι Μινάζ, ο ράπερ Σον Κομπς,  και η τηλεπαρουσιάστρια Γουέντι Γουίλιαμς.

Εν τω μεταξύ, μέσα από το ίδρυμά της σκοπεύει να ενισχύσει και να βοηθήσει τους πληγέντες η Μπιγιονσέ, η οποία κατάγεται από το Χιούστον.

Στο Τέξας καταφτάνουν όμως και ενισχύσεις άλλου είδους.

Μεταξύ άλλων, η ζυθοποιία Anheuser-Busch, που παράγει την πολύ δημοφιλή στις ΗΠΑ μπίρα Budweiser, θα αποστείλει στο Τέξας πάνω από 150.000 μπουκάλια με νερό για την ενίσχυση των πληγέντων, ενώ άλλα 88.000 θα στείλει η ζυθοποιία Oskar Blues.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...