775
Όχι, ο κατά κόσμον Τζέφρι Ντιν Μόργκαν δεν πήρε στα χέρια του την τρομερή «Λουσίλ» για να απειλήσει τον αμετροεπή πρόεδρο | ΑMC

Το Xόλιγουντ εξεγείρεται: Ο «κακός» Nίγκαν του Walking Dead κατακεραυνώνει τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2017, 15:39
Όχι, ο κατά κόσμον Τζέφρι Ντιν Μόργκαν δεν πήρε στα χέρια του την τρομερή «Λουσίλ» για να απειλήσει τον αμετροεπή πρόεδρο
|ΑMC

Το Xόλιγουντ εξεγείρεται: Ο «κακός» Nίγκαν του Walking Dead κατακεραυνώνει τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2017, 15:39

Όπως και τις μέρες που προηγήθηκαν της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, οι αστέρες του Χόλιγουντ δεν αντέχουν ούτε λεπτό την ακροδεξιά ρητορική του και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Η τελευταία εξίσωση των νεοφασιστών με τους διαδηλωτές της «alt-left» (όπως τους αποκάλεσε) από τον αμερικανό πρόεδρο, έβγαλε εκτός εαυτού έναν από τους διασημότερους «κακούς», τον σκληρό Νίγκαν του Walking Dead, της τηλεοπτικής σειράς που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης.

Όχι, ο κατά κόσμον Τζέφρι Ντιν Μπόργκαν δεν πήρε στα χέρια του την τρομερή Λουσίλ -το ρόπαλο του μπέιζμπολ με το οποίο ο τηλεοπτικός Νίγκαν συνθλίβει τα κεφάλια των αντιπάλων του-  για να απειλήσει τον αμετροεπή Ντόναλντ Τραμπ. Ένα ξερό «FUCK YOU» στο twitter ήταν αρκετό για να εκφράσει την αγανάκτησή του για όσα προκλητικά είπε ο αμερικανός πρόεδρος σχετικά με επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ.

«F*CK YOU», έγραψε στο twitter o Μόργκαν. «Σοβαρά τώρα, άντε γ…σου για όλα. Σήμερα; Άντε γ…σου που μας αναγκάζεις να εξηγούμε το ρατσισμό στα παιδιά μας», ήταν το «πύρινο» μήνυμα του ηθοποιού προς τον αμερικανό πρόεδρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε ευθύνες για τα βίαια επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ και στις δύο πλευρές, του νεοναζί και τους αριστερούς ριζοσπάστες.  Υπάρχουν «καλοί και κακοί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου την Τρίτη, χωρίς να κοκκινήσει (ακόμα περισσότερο) από ντροπή. «Εχετε από τη μία πλευρά μια ομάδα που είναι κακοί και έχετε από την άλλη πλευρά μια ομάδα που επίσης είναι πολύ βίαιη, κάτι που κανένας δεν θέλει να πει, αλλά το λέω εγώ τώρα. Εχετε από την άλλη πλευρά μια ομάδα που έκανε επίθεση χωρίς να έχει άδεια και που ήταν πολύ, πολύ βίαιη», είπε για τα επεισόδια στην πόλη της Βιρτζίνια όπου υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν κατά της αποκαθήλωσης του αγάλματος ενός στρατηγού των Νοτίων στον αμερικανικό Εμφύλιο.

Δίπλα μάλιστα στον όρο «alt-right» («εναλλακτική Δεξιά», αν και στην πράξη πρόκειται για ακροδεξιά, ρατσιστικά ως και ναζιστικά στοιχεία), ο Τραμπ επινόησε το «alt-left», την «εναλλακτική Αριστερά». Όπως είπε αυτή η Αριστερά «κινείτο επιθετικά κατά της -όπως την λέτε- εναλλακτικής Δεξιάς. Έχουν καμία συναίσθηση της ενοχής; Προέλαυναν κρατώντας ρόπαλα. Έχουν πρόβλημα; Εγώ νομίζω ότι έχουν».

«Νομίζω ότι υπάρχει ευθύνη και στις δύο πλευρές. Δεν έχω αμφιβολίες για αυτό και δεν έχετε και εσείς. Αλλά επίσης είχατε θαυμάσιους ανθρώπους και στις δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά είχατε ανθρώπους που διαμαρτύρονταν για το ότι θα κατέβαινε ένα άγαλμα που είναι πολύ σημαντικό για αυτούς. Από την άλλη ήταν και άνθρωποι με μαύρα και ρόπαλα του μπέιζμπολ», ανέφερε για να επισημάνει ότι στην ομάδα των ακροδεξιών διαδηλωτών υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, «πέρα από τους νεοναζί και τους υπέρμαχους της ανωτερότητας των λευκών, στους οποίους ο Τύπος φέρθηκε απόλυτα άδικα»

Ο Τραμπ επανήλθε την Πέμπτη με αφορμή την αποκαθήλωση αγαλμάτων (όπως του στρατηγού Λι) σε πόλεις των ΗΠΑ, λέγοντας ότι ο αμερικανικός πολιτισμός και η ιστορία της χώρας «κατακερματίζονται» από την απομάκρυνση «ωραίων αγαλμάτων και μνημείων» που τιμούν προσωπικότητες των Νοτίων.

«Θλίβομαι που βλέπω την ιστορία και τον πολιτισμό της μεγάλης χώρας μας να κατακομματιάζονται από την απομάκρυνση των πανέμορφων αγαλμάτων και μνημείων», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter, παίρνοντας ουσιαστικά θέση στον δημόσιο διάλογο που ξεκίνησε μετά τα βίαια επεισόδια της Σάρλοτσβιλ. «Το κάλλος που αποσύρεται από τις πόλεις και τα πάρκα μας θα μας λείψει τρομερά και δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκατασταθεί», συνέχισε ο Τραμπ, προσέχοντας να μην χρησιμοποιήσει πουθενά τη λέξη «Συνομοσπονδία» η οποία παραπέμπει στις αποσχισθείσες Πολιτείες του Νότου την εποχή του Αμερικανικού Εμφυλίου (1861-65).

Στη θυελλώδη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, ο Τραμπ εμφανίστηκε να παίρνει το μέρος εκείνων που υπερασπίζονται τα μνημεία προς αποκαθήλωση. «Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον είχε σκλάβους (…) Θα απομακρύνουμε τα αγάλματά του; Και ο Τόμας Τζέφερσον; Θα απομακρύνουμε και τα δικά του; Είχε πολλούς σκλάβους», τόνισε κάνοντας αναφορά στον πρώτο και τον τρίτο πρόεδρο των ΗΠΑ. Με τη διαφορά βέβαια ότι αμφότεροι  είχαν πεθάνει πολλά χρόνια πριν ξεσπάσει ο αμερικανικός Εμφύλιος.

Το μάθημα του Σβαρτσενέγκερ στον Τραμπ

Λάβρος κατά του Τραμπ για την υποστήριξη που έδωσε στις ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες στις ΗΠΑ, εμφανίστηκε και ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Ο «Εξολοθρευτής» σε ένα σύντομο βίντεο απευθύνεται προσωπικά στον Ντόναλντ Τραμπ και του υπενθυμίζει ότι, αντίθετα με όσα είπε στις δηλώσεις του τις περασμένες ημέρες, «δεν υπάρχουν δύο πλευρές όταν επιλέγεις να διαδηλώσεις με μια σημαία που συμβολίζει τη σφαγή εκατομμυρίων ανθρώπων».

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια εννοεί φυσικά τη ναζιστική σημαία που κυμάτιζε στη διαδήλωση των νεοφασιστών στη Σάρλοτσβιλ.«Δεν υπάρχουν δύο πλευρές στη μισαλλοδοξία και το μίσος», τονίζει και προσθέτει ότι σε μια χώρα που πολέμησε τον ναζισμό, όπως οι ΗΠΑ, οι ναζιστικές σημαίες δεν έχουν καμία θέση.

Ο «Αρνι» δεν σταματά εκεί. Φωτογραφήθηκε με ένα μπλουζάκι με το μήνυμα «Εξολοθρεύστε το μίσος», τα έσοδα από την πώληση του οποίου θα διατεθούν στο Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...