291
Στιγμιότυπο από την ταινία «Κλέφτης Ποδηλάτων» που θα προβληθεί στο ΠΙΟΠ | .

Ενα Ιστορικό Αρχείο μετατρέπεται τον Ιούλιο σε θερινό κινηματογράφο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2016, 16:28
Στιγμιότυπο από την ταινία «Κλέφτης Ποδηλάτων» που θα προβληθεί στο ΠΙΟΠ
|.

Ενα Ιστορικό Αρχείο μετατρέπεται τον Ιούλιο σε θερινό κινηματογράφο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2016, 16:28

Στον Ταύρο, εκεί που στη δεκαετία του πενήντα στεγαζόταν η παλιά χυμοποιία Κρόνος, το Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ εδώ και χρόνια λειτουργεί ως χώρος όχι μόνο διαφύλαξης και προβολής της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας, αλλά και ως τόπος δράσεων εκπαιδευτικού, ιστορικού, πολιτιστικού χαρακτήρα. Η υπέροχη ταράτσα του ανακατασκευασμένου βιομηχανικού κτιρίου, μετατρέπεται τώρα σε θερινό κινηματογράφο –με ελεύθερη είσοδο- για όλες τις Παρασκευές του Ιουλίου.

photo1_IA
Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας «Κλέφτης Ποδηλάτου» ο Αντόνιο Ρίτσι εργάζεται ως αφισοκολλητής και χρειάζεται το ποδήλατό του για τη δουλειά του

Το αφιέρωμα, με επιλεγμένες ξενόγλωσσες ταινίες που έχουν το κορυφαίο κινηματογραφικό βραβείο αρχίζει την Παρασκευή 1 Ιουλίου (21:00), με την  προβολή της ιταλικής δραματικής ταινίας «Κλέφτης ποδηλάτων» (1948- 93’) του Βιτόριο ντε Σίκα.  Η ταινία, που θεωρείται από τα αριστουργήματα του ιταλικού νεορεαλισμού και από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του σινεμά διεθνώς, πήρε τιμητικό Oscar καλύτερης ξένης ταινίας, ενώ έχει αποσπάσει  πολλές ακόμη διακρίσεις.

Αξίζει τον κόπο να φτάσει κανείς νωρίτερα στο χώρο και να περπατήσει στον κήπο του κτιρίου, κάτω από το εντυπωσιακό φουγάρο των 12 μέτρων και πλάι από το γλυπτό του Takis με τίτλο «Σινιάλο του Δία», ανάμεσα σε λεμονιές, ροδιές και βότανα της Μεσογείου.

https://www.youtube.com/watch?v=3W_0q4VF_Ig

Κλέφτης ποδηλάτων ( 1948,  93’)
Ο Αντόνιο είναι ένας φτωχός νέος άνδρας, ο οποίος ζει με την οικογένειά του στα περίχωρα της Ρώμης, λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκει δουλειά ως αφισοκολλητής, αλλά την πρώτη μέρα του κλέβουν το ποδήλατο. Απελπισμένος ο Αντόνιο καθώς είναι αδύνατον να δουλέψει χωρίς αυτό ξεκινά με τον μικρό γιο του να το αναζητούν στους δρόμους της Ρώμης.

Info
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. 210 3418011 (9:00-17:00). Δωρίδος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος
Τηλ.: 210 3418051 – www.piop.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...