512
Δεν πίστευαν στα μάτια τους από αυτό που αντίκρισαν οι άνδρες της Δίωξης στο εσωτερικό των πολυτελών οικιών | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δάσος κάνναβης σε έξι βίλες της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 15:53
Δεν πίστευαν στα μάτια τους από αυτό που αντίκρισαν οι άνδρες της Δίωξης στο εσωτερικό των πολυτελών οικιών
|ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δάσος κάνναβης σε έξι βίλες της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 15:53

Μπροστά σε ένα δάσος δενδρυλλίων κάνναβης βρέθηκαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής που έφθασαν στα ίχνη και την εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ναρκωτικών στην Ελλάδα. Σε βίλες στην Εκάλη, τον Διόνυσο, το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε υπερσύγχρονα εργαστήρια καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης  (εξελιγμένη ποιοτικά ώστε να διατίθεται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.936 δενδρύλλια κάνναβης.

Ενδεικτικά, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Κώστας Παναγιωτόπουλος, η αξία ενός κιλού της συγκεκριμένης κατεργασμένης κάνναβης ανέρχεται σε 5 έως 8 χιλιάδες ευρώ, ενώ το ένα γραμμάριο κρυσταλλικής κάνναβης σε πάγο πωλείται στις αγορές ναρκωτικών γύρω στα 100 ευρώ. Υπολογίζεται ότι το κύκλωμα παρήγαγε 20 με 30 κιλά κάνναβη την ημέρα.

 Η πληρότητα του εξοπλισμού των εργαστηρίων, η μέθοδος καλλιέργειας των δενδρυλλίων και ο επαγγελματικός τρόπος λειτουργίας των εγκαταστάσεων, καταδεικνύουν, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ότι τα μέλη του κυκλώματος διέθεταν εξειδικευμένη τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή υδροπονικής κάνναβης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, που παρακολουθούσε το κύκλωμα από τον περασμένο Φεβρουάριο, τα μέλη της σπείρας διακινούσαν ναρκωτικά όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε διάφορα κοσμικά νησιά.

Σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν εννέα  άτομα, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί από το Βιετνάμ, την Τσεχία και την Ολλανδία. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς, με την οποία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο 36χρονος Ελληνας και ο Βιετναμέζος συνεργός

Κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα εμφανίζεται να έχει 36χρονος Ελληνας ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση του πελατολογίου, του κατάλληλου εξοπλισμού για την εγκατάσταση των υδροπονικών καλλιεργειών, τη συγκέντρωση των εσόδων από τις πωλήσεις και την κατανομή τους στα υπόλοιπα μέλη, καθώς και για το συντονισμό τους.

Σημαντικός ήταν και ο ρόλος 48χρονου Βιετναμέζου – εκ των άμεσων συνεργών του 36χρονου- ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, διέθετε τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις και τα κατάλληλα εφόδια, ενώ μεριμνούσε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και την πλήρη επίβλεψη της λειτουργίας των εργαστηρίων – φυτωρίων δενδρυλλίων κάνναβης.

KANAVI99KANAVI8KANAVI4KANAVI2

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης ασχολούνταν μεταξύ άλλων, με την επίβλεψη της λειτουργίας των εργαστηρίων – φυτωρίων, τη φροντίδα για τη σωστή ανάπτυξη των φυτών και την προμήθεια κατάλληλων φαρμάκων και εξοπλισμού, καθώς και για την ανεύρεση πελατών και τη διαμεσολάβηση για τη διακίνηση των ποσοτήτων.

Εκτός από τα 2.936 δενδρύλλια, κατασχέθηκαν πάνω από 19 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, περισσότερα από 37 κιλά φύλλων κάνναβης, αποξηραμένων και μη, το χρηματικό ποσό των 45.570 ευρώ, 170 δολάρια Η.Π.Α, 3 Ι.Χ αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτα, ιδιόχειρες σημειώσεις, καθώς και πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών.

Επιπλέον από την έρευνα στις οικίες και τα οχήματα τριών εκ των μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα περίπου 8,4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 60 γραμμάρια γύρης κάνναβης, 2,8 κιλά αποσπασμάτων φυτικής κάνναβης και 250 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...