991
Ο Παύλος Πολάκης, καθημερινά σχεδόν, απασχολεί τον δημόσιο λόγο με τις αναρτήσεις του | InTime News

Τώρα ο Πολάκης είναι το… θύμα!

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2016, 10:27
Ο Παύλος Πολάκης, καθημερινά σχεδόν, απασχολεί τον δημόσιο λόγο με τις αναρτήσεις του
|InTime News

Τώρα ο Πολάκης είναι το… θύμα!

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2016, 10:27

Στοιχεία μεταμοντέρνου ανένδοτου έχει αποκτήσει πλέον η τακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη να απασχολεί τον δημόσιο λόγο, όχι φυσικά για θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου του, αλλά για σχόλια, επισημάνσεις και τοποθετήσεις που ουδεμία σχέση έχουν να κάνουν με το χαρτοφυλάκιό του. Ενα «loose cannon» που λένε οι Αγγλοσάξoνες; Ή ένα χρήσιμο γρανάζι του επικοινωνιακού μηχανισμού της κυβέρνησης; Προς το παρόν το Μαξίμου σφυρίζει ευτυχισμένο αδιάφορα…

Στο στόχαστρο του κ. Πολάκη κατά καιρούς έχουν μπει πολιτικοί αντίπαλοι, δημοσιογράφοι, δικαστές και έτεροι κοινωνικοί φορείς που δεν συμφωνούν με τις απόψεις του – θα τους θάψει όλους «τρία μέτρα κάτω από τη γη», το έχει πει. Τώρα λοιπόν είναι οι μέρες των δημοσιογράφων. Ενα σίριαλ διαδικτυακού μπούλινγκ, που ξεκίνησε μετά την πολυσυζητημένη ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα του Alpha προς τον Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ: αυτή η δύσκολη στιγμή για τον Πρωθυπουργό «τιμωρήθηκε», η δημοσιογράφος δέχθηκε σχεδόν αμέσως αήθη διαδικτυακή επίθεση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ως γνωστόν, ο κ. Πολάκης χρησιμοποιεί τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ως προνομιακό πεδίο μάχης. Και εξαπολύει απίστευτες επιθέσεις προς άπαντες – και δεν είναι πια ερώτημα πώς τα αντιμετωπίζει όλα αυτά το Μέγαρο Μαξίμου: αφού σιωπά και δεν μαζεύει τον αναπληρωτή υπουργό, μάλλον επικροτεί.

Μετά την επίθεση στην κυρία Τσικρίκα ακολούθησε η ανάρτηση του κ. Πολάκη κατά του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Παύλου Τσίμα. Και όταν ο δημοσιογραφικός κόσμος αντέδρασε, καταγγέλλοντας το αυτονόητο, ότι πρόκειται για μια «στοχοποίηση» συγκεκριμένων εργαζομένων από ένα μέλος της κυβέρνησης, ο κ. Πολάκης όχι μόνο δεν ανακάλεσε, δεν ζήτησε μια συγγνώμη, ούτε καν όταν ανάρτησε φωτογραφία μιας δημοσιογράφου που δεν είναι πια στη ζωή, αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση ισχυριζόμενος πως αυτός είναι το θύμα!

Σε νέα του ανάρτηση το βράδυ της Τρίτης έκανε λόγο για «επιχείρηση “δολοφονία χαρακτήρα” (sic)» εναντίον του, μίλησε για «αργυρώνητη» δημοσιογραφία και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι «πολύ ψηλά και ηθικά και αξιακά και επιστημονικά» για να τον λερώσουν (οι δημοσιογράφοι). Συγκεκριμένα η ανάρτησή του στο facebook είχε ως εξής:

Untitled

Μα είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα ένα μέλος της κυβέρνησης; Είναι αν υιοθετήσουμε τη λογικοφανή εξήγηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος είπε ότι ο κ. Πολάκης λειτουργεί ως «λαγός» σε αυτήν τη συγκρουσιακή ρητορική. Θέτει τον τόνο και όλοι μετά στην κυβέρνηση ακολουθούν: Από τη στιγμή που η ΔΕΘ πλήγωσε το αριστερό προφίλ του κ. Τσίπρα, πρέπει κάποιος να φταίει, να βρεθεί ο νέος «εχθρός» και αυτός είναι οι κακοί δημοσιογράφοι.

Το βράδυ της Τρίτης λοιπόν ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι όχι, δεν είναι η Τσικρίκα και οι άλλοι δημοσιογράφοι που στοχοποιούνται από την κυβέρνηση και βρίσκονται στο επίκεντρο μιας εκστρατείας «δολοφονίας χαρακτήρα», όπως είχαμε διαπιστώσει και εδώ από το Protagon. Oχι. Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη είναι ο ίδιος που είναι το θύμα μιας τέτοιας εκστρατείας – το έγραψε στην ανάρτησή του στο facebook. Και το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έσπευσε να το υιοθετήσει. Είπε και πως αυτός είναι θύμα μιας εκστρατείας «δολοφονίας χαρακτήρα» και θυμήθηκε ότι κάποιοι τον έλεγαν «χονδρό» και «απαίδευτο»…

Στήριξη και από Σβίγκου

Δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μένει απαθής ή όχι στην περίπτωση Πολάκη. Είναι χαρακτηριστική η στήριξη που πρόσφερε την Τρίτη η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή εκείνο που δηλώσαμε είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ των δημοσιογράφων. Ισα-ίσα το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση μετά την οριστικοποίηση του διαγωνισμού ήταν να καλέσουν τις ενώσεις του Τύπου, ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Παππάς, και έγινε η πρώτη συζήτηση για τα κίνητρα που θα δοθούν στις επιχειρήσεις για να προσλάβουν εργαζόμενους που τυχόν χάσουν τη δουλειά τους. Οπότε καλό θα ήταν να γίνει και μια συζήτηση επί αυτών των προτάσεων που έρχονται να λύσουν το θέμα», δήλωσε η κυρία Σβίγκου στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, είπε: «Δεν θα σχολιάσω τη δήλωση του κ. Πολάκη, απλώς θα σας πω ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κυβέρνηση στοχοποιούν δημοσιογράφους, αντίθετα, μπορώ να σας αναφέρω πάμπολλα παραδείγματα πολιτικών όπως του κ.Φίλη, όπως του κ. Πολάκη που έχουν στοχοποιηθεί προσωπικά και όχι αναφορικά με το κυβερνητικό τους έργο. Σας λέω απλά ότι είναι αντιστροφή της πραγματικότητας σήμερα να λέγεται ότι οποιοσδήποτε στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προσωπικό θέμα με τον οποιοδήποτε δημοσιογράφο. Ίσα ίσα στεκόμαστε στο πλευρό των δημοσιογράφων, ειδικά στο πλευρό εκείνων που αγωνιούν σήμερα για το αν θα χάσουν ή όχι την δουλειά τους», επισήμανε μεταξύ άλλων η κ. Σβίγκου.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Στον θέμα του κ. Πολάκη αναφέρθηκε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος: Σχολιάζοντας την στάση του αναπληρωτή υπ. Υγείας, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Ο κ. Πολάκης είναι αυτή τη στιγμή μία κινητή πρόκληση για τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς, αλλά αυτό είναι πράγματι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να απασχολήσει τον κ. Τσίπρα. Τον ελληνικό λαό πρέπει να τον απασχολήσει το γενικότερο ζήτημα, πού πηγαίνουμε».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε: «Ο κ. Πολάκης δεν έχει καλή επαφή με την πραγματικότητα και αυτό γίνεται σαφές από τις αναρτήσεις του. Είναι ένας κομματικός, πειθήνιος, υπάλληλος που για να γίνει αρεστός ‘πυροβολεί’ όποιον αντιμάχεται το καθεστώς. Το πρόβλημα είναι στον κ. Τσίπρα, ο οποίος ανέχεται αυτό τον άνθρωπο και τον έχει ορίσει αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Το μόνο που κάνει είναι να σερφάρει στο ίντερνετ όλη μέρα και να αντιμάχεται όσους φέρνουν αντιρρήσεις στην κυβέρνηση. Τα νοσοκομεία μας καταρρέουν, ο κ. Πολάκης όμως είναι στο Facebook, στο Twitter, λέει ατάκες, κάνει βόλτες με τη μηχανή του, τσακώνεται με τους δημοσιογράφους και από εκεί και πέρα αφήνονται οι άρρωστοι να παλεύουν μόνοι τους με τα προβλήματα. Το βασικό όμως δεν είναι να απαντήσει ο κ. Πολάκης γιατί είναι αναιδής είναι ανήθικος, απέναντι σε μία δημοσιογράφο. Το βασικό είναι να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί αυτός είναι ένας υπουργός της».

Εμμέσως αναφέρθηκε στο θέμα και η ΝΔ, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της με αφορμή την παρέμβαση Τσίπρα στην Δικαιοσύνη: «Τελικά, αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Η μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...