275
| The Onion

Το σατιρικό site «The Onion» βάζει τη Μέρκελ… επιστάτη στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2016, 19:57

Το σατιρικό site «The Onion» βάζει τη Μέρκελ… επιστάτη στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2016, 19:57

Στιγμιότυπο 2016-08-31, 19.36.59Είναι ένα από τα εμβληματικότερα και παλιότερα sites με ψεύτικες ειδήσεις. Κάτι σαν το δικό μας «Moufanet» ή το «Κουλούρι». Και στο στόχαστρό του εδώ και πολλές δεκαετίες μπαίνουν οι πάντες και τα πάντα. Από τον Ομπάμα και τον Trump μέχρι καθημερινές νευρώσεις της σύγχρονης ζωής. Προφανώς λοιπόν δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη θεματολογία του η πολυσυζητημένη σχέση της Ελλάδας με την γερμανίδα καγκελάριο.

Η φωτογραφία που συνοδεύει το σατιρικό δημοσίευμα δείχνει την Σαντορίνη – τυπική ελληνική εικόνα για τους αμερικάνους. Στη φωτογραφία έχουν προστεθεί ηλεκτρονικά τεράστιες κολώνες με μεγάφωνα από τα οποία υποτίθεται ότι ακούγεται η φωνή της Μέρκελ.

Το κείμενο γράφει: «Υστερα από ένα ξαφνικό σφύριγμα του μικροφωνισμού τα 11 εκατομμύρια κάτοικοι της Ελλάδας ξύπνησαν σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Τετάρτης στις 6.00 π.μ. από τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να τους ενημερώνει από τα μεγάφωνα ότι ήρθε η ώρα για δουλειά. «Χαρούμενο και ορεξάτο ξύπνημα Ελλάδα! Ηρθε η ώρα σηκωθείς από το κρεβάτι και να πας στη δουλειά σου!». είπε η Μέρκελ προσκαλώντας τη χρεωμένη χώρα σε μια παραγωγική μέρα όπως κάνει κάθε πρωί εδώ και έξι χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο δανεισμός προς την Ελλάδα. «Η εργασία κάνει καλό στη χώρα σας και καλό στην ευρωζώνη! Εχετε 30 λεπτά για να ετοιμαστείτε!»… Σύμφωνα με πηγές, η φωνή της Μέρκελ στη συνέχεια σίγησε, για να ξανακουστεί αργότερα στις 10.00 μ.μ. ειδοποιώντας την Ελλάδα ότι ήρθε η ώρα της συσκότισης».

Είναι άγνωστο αν ο συντάκτης του συγκεκριμένου σατιρικού δημοσιεύματος έκανε διακοπές στην Ελλάδα και «μύρισε» την ιδιόμορφη σχέση μας με τη Μέρκελ ώστε να την μετατρέψει σε σατιρικό κείμενο. Το σίγουρο όμως είναι πως όταν πλέον και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού θεωρούν την καταπιεστική στάση της γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στην Ελλάδα άξια αστείου, σημαίνει ότι αυτή η σχέση έχει «γράψει» πλέον πολύ έντονα, σε παγκόσμια κλίμακα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...