346
Η Μπιγιονσέ και ο Κρις Μάρτιν των Coldplay τραγουδούν στο Super Bowl | REUTERS/Lucy Nicholson

Το πολιτικό σόου της Μπιγιονσέ στο Super Bowl

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2016, 10:19
Η Μπιγιονσέ και ο Κρις Μάρτιν των Coldplay τραγουδούν στο Super Bowl
|REUTERS/Lucy Nicholson

Το πολιτικό σόου της Μπιγιονσέ στο Super Bowl

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2016, 10:19

Το Super Bowl, ο τελικός του πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου, πέρα από το αθλητικό κομμάτι, είναι ένα σόου με αδιανόητες διαστάσεις για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Τα μεγέθη του κοινού που το παρακολουθεί, η κατανάλωση (μπύρες, πίτσες και σνακ) για όσους το δουν από το σπίτι είναι και αυτά πέρα από κάθε σύγκριση.

Το ίδιο συμβαίνει και για το διάλειμμα του αγώνα όπου παραδοσιακά στήνεται ένα μουσικό σόου μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής και μια μάχη στα τηλεοπτικά δίκτυα για τις πιο πρωτότυπες, έξυπνες διαφημίσεις που θα παίξουν την ώρα που θα τις παρακολουθήσουν εκατομμύρια.

Φέτος την παράσταση έκλεψε κατά γενική παραδοχή η Μπιγιονσέ που έδωσε έναν αέρα πολιτικού σχολιασμού σε ένα–μέχρι εκείνη τη στιγμή- διασκεδαστικό μεν αλλά λίγο άτονο μουσικό σόου, όπως γράφει η Guardian.

Πριν το παιχνίδι είχε προηγηθεί και μία πολύ καλή ερμηνεία του αμερικανικού εθνικού ύμνου από τη Lady Gaga που έδειξε τις μεγάλες φωνητικές της δυνατότητες.

https://www.youtube.com/watch?v=9b4DuSDQnik

Το διάλειμμα άνοιξαν οι Βρετανοί Coldplay που έπαιξαν τρία από τα πιο γνωστά τραγούδια τους, μεταξύ τους το Viva la Vida, σε μια σκηνή που έμοιαζε με λουλούδι και με τη συνοδεία νεανικής ορχήστρας. Ολοι οι θεατές κράτησαν χρωματιστές κάρτες, γεμίζοντας το γήπεδο σε μια έμμεση αναφορά ίσως στη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών το 2015.

Αλλά η εμφάνιση της Μπιγιονσέ υπήρξε πολύ εντυπωσιακότερη. Ντυμένη αυτή και οι χορεύτριές της με δερμάτινα στο στιλ του Μάικλ Τζάκσον χόρεψε στο κέντρο του γηπέδου το νέο της τραγούδι, το Formation.

https://youtu.be/L_Hgh7sPDLM?t=91

Είχε κυκλοφορήσει μόλις μία ημέρα πριν, το Σάββατο, με βίντεο κλιπ που εκτυλίσσεται στη Νέα Ορλεάνη και έντονα πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα στους στίχους.

Ηταν, όπως γράφει η Washington Post μια τολμηρή κίνηση στην καριέρα της τραγουδίστριας που επέλεξε να τραγουδήσει σε ένα τεράστιο κοινό ένα τέτοιο κομμάτι καταφέρνοντας να συνδυάσει το μήνυμα με την ποπ διασκέδαση. H Post παρακάμπτει μάλιστα όλους τους άλλους λέγοντας ότι τραγούδησαν και κάποιοι Coldplay και ένας Bruno Mars.

Τώρα, όλα αυτά -μόνο 12 λεπτά ήταν το μουσικό σόου- και το παιχνίδι για κάποιο λόγο φάνηκαν βαρετά στον Ντόναλντ Τραμπ.

Μόνο αυτός θα μπορούσε να το εξηγήσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...