673
Τσούγκρισμα αβγών στη φρεγάτα «Αδρίας» | ΓτΠ ANDREA BONETTI

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2016, 14:00
Τσούγκρισμα αβγών στη φρεγάτα «Αδρίας»
|ΓτΠ ANDREA BONETTI

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2016, 14:00

Μπορεί να έκανε Επιτάφιο με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ωστόσο το Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας το πέρασε… πατροπαράδοτα: Με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρέα με τους συντρόφους του.

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στην Αίγινα, για να χαλαρώσει και να γιορτάσει το Πάσχα στο εξοχικό του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Παρέα στον κ. Τσίπρα και στην οικογένειά του έκαναν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θοδωρής Δρίτσας αλλά και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε μία κίνηση από πλευράς Τσίπρα που ερμηνεύεται ως «κίνηση ενότητας». Κίνηση ενότητας που σκοπό έχει να δείξει πως όλα βαίνουν καλώς στο στρατόπεδό του στην Κουμουνδούρου, παρά τα όσα αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα. Οι υποχρεώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου δεν επιτρέπουν στον κ. Τσίπρα να ασχοληθεί τόσο όσο θα ήθελε με το κόμμα του, οπότε και η εμφάνισή του με παραδοσιακά στελέχη της Αριστεράς έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα.

145852
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο φτάνουν στη φρεγάτα «Αδρίας» / photo: ΓτΠ ANDREA BONETTI

Είναι, ωστόσο, και το άλλο. Ο Θοδωρής Δρίτσας για παράδειγμα, έχει δείξει να ακολουθεί διαφορετική γραμμή και να υιοθετεί διαφορετική ρητορική στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και –κυρίως σε αυτή του ΟΛΠ- δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν παρατηρήσει πως υπάρχει το ενδεχόμενο ρήγματος στις σχέσεις του με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

145858
Χαιρέτησαν το πλήρωμα και αντάλλαξαν ευχές / photo: ΓτΠ ANDREA BONETTI

Ολα αυτά έρχονται μετά την ολιγόωρη απόδραση του Αλέξη Τσίπρα στην Υδρα, παρέα με τον Πάνο Καμμένο. Πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Αμυνας πέρασαν τη Μεγάλη Παρασκευή στα υδραίικα σοκάκια.

Οι δυο τους πάντως έδωσαν το «παρών» και το πρωί της Κυριακής στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας» που βρίσκεται αραγμένη στα ανοιχτά της Ανδρου. Νωρίτερα, το Μ. Σάββατο, ο κ. Καμμένος είχε σπεύσει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να υποδεχτεί το Αγιο Φως.

Την Κυριακή του Πάσχα Τσίπρας και Καμμένος αντήλλαξαν ευχές με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του «Αδριάς», με τον Πρωθυπουργό να επιστρέφει στην Αίγινα, στη συνέχεια. Το πλήρωμα που τους υποδέχθηκε είχε στήσει σούβλες για τον πασχαλινό οβελία, αλλά είχε και κόκκινα αβγά, για τσούγκρισμα. Οταν ο κ. Τσίπρας δοκίμασε, στάθηκε τυχερός, καθώς το αβγό που του έδωσαν δεν έσπαγε. Ο Πρωθυπουργός αστειεύτηκε ότι ήταν ξύλινο και συμπλήρωσε σύμφωνα με το Mega πως «ίσως θα έπρεπε να το πάρει μαζί του ο Ευκλείδης», αναφερόμενος προφανώς στη «μάχη» με τους δανειστές που δίνει ο κ. Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις τουρκικές παραβιάσεις των τελευταίων ημερών, τόνισε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε πρόκληση, διαφυλάττουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

tsi05
Εκτός των άλλων ξεναγήθηκε και στους χώρους του πλοίου / photo: ΓτΠ ANDREA BONETTI

Διαφορετικά πέρασε το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέμεινε στην Αθήνα. O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολούθησε τη λειτουργία της Ανάστασης στον Ναό του Αγίου Διονυσίου. Εκεί βρέθηκε και ο αρχηγός της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, όπως και η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε τις ευχές του μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

Στη Δημητσάνα επέλεξε να περάσει το Πάσχα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Αντίθετα, Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα του κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρίσκεται στα Χανιά και επέλεξε να μεταφέρει τις αναμνήσεις του μέσα από ένα μήνυμα στο facebook. Αναμνήσεις που έχουν τις ρίζες τους στην παιδική ηλικία του. Μάλιστα, παρέθεσε κι ένα απόσπασμα από κείμενο που έγραψε ο Γιώργος Σεφέρης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πέρασε τη μέρα του Πάσχα στη Λιβαδειά και κάλεσε τους Ελληνες σε μαζικούς αγώνες. «Η πραγματική ανάσταση για το λαό μας θα έρθει μέσα από το μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, τους αντιλαϊκούς νόμους και τα μνημόνια, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, ευχόμενος χρόνια πολλά και καλή δύναμη στους πολίτες.

Οσον αφορά τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στην Καλαμάτα. Διαβάστε εδώ ποιο ήταν το μήνυμά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...