449
Σε τρεις περιπτώσεις σε αυτό το Μουτνιάλ, ένας παίκτης φάνηκε να ακολουθεί μία περίεργη τακτική | times.co.uk

Το μυστήριο του Μουντιάλ: γιατί πάντα ένας παίκτης απουσιάζει από τους πανηγυρισμούς;

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2018, 18:55
Σε τρεις περιπτώσεις σε αυτό το Μουτνιάλ, ένας παίκτης φάνηκε να ακολουθεί μία περίεργη τακτική
|times.co.uk

Το μυστήριο του Μουντιάλ: γιατί πάντα ένας παίκτης απουσιάζει από τους πανηγυρισμούς;

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2018, 18:55

Ας πούμε ότι βρίσκεστε σε μία παμπ του ανατολικού Λονδίνου και βλέπετε μαζί με μερικές δεκάδες Αγγλους τον πρώτο αγώνα της Εθνικής τους ομάδας με την Τυνησία για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Το σκορ βρίσκεται στο 1-1 και η Αγγλία έχει κερδίσει ένα ακόμη κόρνερ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Κέιν στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα και όλο το Νησί είναι στο πόδι. Απαντες πανηγυρίζουν – δεν έχουν να σκεφτούν τίποτα άλλο.

Εκτός αν είσαι ο Κίραν Τρίπιερ, είσαι ανάμεσα στους 11 ποδοσφαιριστές που φορούν τα χρώματα της Αγγλίας και βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο γήπεδο. Οχι, ο Τρίπιερ δεν είναι τερματοφύλακας που για το καλό του μένει πάντα κοντά στην εστία του. Ο Τρίπιερ απλά απουσίαζε από τους πανηγυρισμούς και όπως φαίνεται είχε έναν καλό λόγο για να το κάνει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Times λοιπόν, το παιχνίδι δεν μπορεί να ξεκινήσει μέχρις ότου όλοι οι ποδοσφαιριστές βρεθούν στο δικό τους μισό του γηπέδου.

Οι κανονισμοί δεν ξεκαθαρίζουν τι ισχύει αν όλοι ή μερικοί από τους ποδοσφαιριστές βρίσκονται εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου αλλά δεν αναφέρουν ρητά ότι το παιχνίδι δεν μπορεί να ξεκινήσει κάτω από αυτήν την περίσταση.

Ωστόσο, ο κανόνας αναφέρει ξεκάθαρα ότι η σέντρα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν οποιοσδήποτε παίκτης βρίσκεται στην αντίπαλη πλευρά. Αυτό λοιπόν μπορεί να εξηγήσει σε μεγάλο βαθμό την κίνηση του Τρίπιερ που μετά το γκολ του Κέιν και ενώ όλοι πανηγύριζαν εκτός γηπέδου, καθόταν ήρεμος στο αγωνιστικό μισό των Τυνήσιων.

Κάτι παρόμοιο έγινε και μετά το τρίτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ισπανία αλλά και μετά το γκολ του Γέρντινακ στον αγώνα της Γαλλίας με την Αυστραλίας.

Φυσικά, το πιθανότερο είναι ότι κανένας διαιτητής δεν θα επέτρεπε να γίνει η σέντρα αν όλοι οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές πανηγύριζαν σε μία γωνία εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Σε ένα Μουντιάλ όμως κανένας δεν θέλει να ρισκάρει. Ετσι, οι ομάδες φαίνεται ότι έχουν «δασκαλέψει» τους ποδοσφαιριστές τους να υπάρχει πάντα ένας από αυτούς στην πλευρά της αντίπαλης ομάδας έτσι ώστε να αποτρέψει την γρήγορη επανεκκίνηση του παιχνιδιού μετά από κάποιο γκολ.

Ακολουθούν τα τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Αγγλία – Τυνησία: Ολοι οι παίκτες της Αγγλίας πανηγυρίζουν. Εκτός από τον Τρίπιερ που στέκεται μόνος του στην πλευρά των Τυνήσιων.

methode_times_prod_web_bin_9b644dba-73a4-11e8-a95e-4d8f3c5d626c

Πορτογαλία – Ισπανία: Απαντες τρέχουν να πανηγυρίσουν. Ενας Πορτογάλος όμως κάνει νόημα σε συμπαίκτη του να μην ακολουθήσει. Ετσι, ο δεύτερος σταματάει και δεν βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου.

methode_times_prod_web_bin_9e16f346-73a4-11e8-a95e-4d8f3c5d626c

methode_times_prod_web_bin_aac5b668-73a4-11e8-a95e-4d8f3c5d626c

Γαλλία – Αυστραλία: Οι Αυστραλοί πανηγυρίζουν έξω από την γραμμή όμως ένας ποδοσφαιριστής στέκεται μόνος του λίγα μέτρα μακριά.

methode_times_prod_web_bin_393817dc-73a6-11e8-a95e-4d8f3c5d626c

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...