189
Αδειο και φέτος... | Tuturumuri school/Guardian

Το μικρό σχολείο στη Νέα Ζηλανδία που αρνείται να βάλει τη ταμπέλα «Κλειστόν»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2017, 16:49
Αδειο και φέτος...
|Tuturumuri school/Guardian

Το μικρό σχολείο στη Νέα Ζηλανδία που αρνείται να βάλει τη ταμπέλα «Κλειστόν»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2017, 16:49

Φέτος δεν είχε κανένα μαθητή. Του χρόνου δεν θα έλθει κανένας. Σε δύο χρόνια από σήμερα, ποιος μπορεί να πει;

Το σχολείο «Τουτουρουμούρι» στη Γουαϊραράπα στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας παραμένει ανοιχτό, αν και είναι άδειο από παιδιά και υπόσχεται να μην κλείσει.

Οι λίγοι κάτοικοι που μένουν στην περιοχή φεύγουν μαζί με τα παιδιά τους όταν λήξουν οι συμβάσεις τους για τις καλλιέργειες όπου εργάζονται. Πριν από πέντε χρόνια το σχολείο είχε 22 μαθητές, αλλά σιγά σιγά ο αριθμός ελαττωνόταν και τελικά έφτασε στο μηδέν.

Το σχολείο, όπως γράφει ο Guardian, θα χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό των αποταμιεύσεων που έχει για να πληρώνει τα τρία άτομα που απασχολεί και του χρόνου. Λένε μάλιστα ότι ακόμα και αν δεν έχουν νέες εγγραφές, θα αγοράσουν ένα λεωφορείο για να μεταφέρουν τα παιδιά στην πιο κοντινή πόλη που απέχει 35 χιλιόμετρα.

Το προσωπικό βλέπει πλεονεκτήματα σε αυτά τα μαθήματα με λίγα παιδιά – όσες χρονιές γίνονται. Μαθητές και δάσκαλοι έρχονται πολύ κοντά και είναι πιο εύκολο να δώσεις στο παιδί να καταλάβει και να το δεις να μαθαίνει.

Οσα παιδιά γραφτούν, εκτός από σχεδόν ιδιαίτερα μαθήματα, απολαμβάνουν μάλιστα και την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα του σχολείου!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...