344
Το παραθαλάσσιο κλαμπ Reina, όπως φαίνεται από τον Βόσπορο | REUTERS/Umit Bektas

Το κλαμπ των διασημοτήτων που έγινε στόχος των τρομοκρατών

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2017, 09:17
Το παραθαλάσσιο κλαμπ Reina, όπως φαίνεται από τον Βόσπορο
|REUTERS/Umit Bektas

Το κλαμπ των διασημοτήτων που έγινε στόχος των τρομοκρατών

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2017, 09:17

Ξανά και ξανά σε κάθε τρομοκρατική επίθεση των τελευταίων μηνών στην Τουρκία βλέπουμε τους δράστες να επιλέγουν στόχους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θυμίζουν την ζωή με τις μικρότερες και μεγαλύτερες απολαύσεις της.

Από την επίθεση στον γάμο στο Γκαζίαντεπ, σε αυτήν έξω από τον ποδοσφαιρικό αγώνα μόλις πριν από 20 ημέρες, και τώρα την πρωτοχρονιάτικη στο κλαμπ Reina, στόχος είναι χώροι ανοιχτοί, χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Το κλαμπ Reina στο οποίο επιτέθηκε ο δράστης (που πιθανόν να είχε και συνεργούς) το βράδυ της της Πρωτοχρονιάς είναι ένα από τα θεωρούμενα σαν καλά και ακριβά στην Κωνσταντινούπολη, με «δύσκολη» πόρτα που ανοίγει κυρίως για τα μέλη της κοσμικής ελίτ, γράφει σχετικά το AFP. Ποδοσφαιριστές αλλά και σταρ των πολύ δημοφιλών τουρκικών σίριαλ σύχναζαν μεταξύ άλλων σε αυτό.

Ανοιξε το 2002, προσθέτει ο Guardian, και βρίσκεται στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, κοντά σε μία από τις τρεις γέφυρες του Βοσπόρου, η οποία σήμερα πλέον ονομάζεται «γέφυρα των θυμάτων της 15ης Ιουλίου» προς τιμή των πολιτών που σκοτώθηκαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Το Reina συγκέντρωνε από την αρχή κόσμο υψηλών εισοδημάτων, πολλοί από τους οποίους κατέφταναν σε αυτό δια θαλάσσης για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα, ενώ αναφερόταν τακτικά σε οδηγούς για τα καλά εστιατόρια και σημεία διασκέδασης της Κωνσταντινούπολης.

Ηταν ακόμη δημοφιλές και σε τουρίστες και σε διασημότητες που έχουν περάσει από την πόλη, όπως ο Ντάνιελ Κρεγκ και η Κάιλι Μινόγκ.

Τουλάχιστον 15 από τους 39 επιβεβαιωμένους νεκρούς είναι ξένοι πολίτες, ανέφεραν την Κυριακή οι τουρκικές αρχές που διευκρίνισαν ότι πρόκειται για επισκέπτες από το Λίβανο, το Μαρόκο και τη Σαουδική Αραβία. Για μία νεκρή από το Ισραήλ κάνει λόγο το Τελ Αβίβ.

Λίγο μετά από τις επιθέσεις, ο ιδιοκτήτης του κλαμπ ανέφερε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είχε ειδοποιηθεί εδώ και καιρό από τις ΗΠΑ ότι το Reina είναι ένας από τους πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων.

Αν και αργότερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία διέψευσε ότι από τις αμερικανικές αρχές είχαν δοθεί σχετικές πληροφορίες, η αίσθηση ότι τέτοιοι χώροι είναι στο στόχαστρο των τρομοκρατών ήταν διάχυτη και πολλοί φοβούνται ότι θα επιβεβαιωθεί με τραγικό τρόπο και στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...