426
Ενα αυτοκινητάκι παρόμοιο με αυτό που είχε ο μικρός Μπεν δημοσιεύτηκε στην Daily Mail | dailymail.co.uk

Το κίτρινο αυτοκινητάκι του Μπεν

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2016, 09:30
Ενα αυτοκινητάκι παρόμοιο με αυτό που είχε ο μικρός Μπεν δημοσιεύτηκε στην Daily Mail
|dailymail.co.uk

Το κίτρινο αυτοκινητάκι του Μπεν

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2016, 09:30

Μετά από έρευνες και προσπάθειες που έχουν κρατήσει ένα τέταρτο του αιώνα, το μόνο ίχνος που έχει βρεθεί από τον Μπεν Νίνταμ είναι πιθανότητα ένα παιδικό αυτοκινητάκι που είχε τον καιρό που εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991.

Η έρευνα των βρετανών αστυνομικών στην Κω, σε ένα οικόπεδο που δεν είχε ερευνηθεί ως τώρα, κοντά στην κατοικία των παππούδων του Μπεν, απέφερε 93 αντικείμενα που αξιολογήθηκαν ως στοιχεία που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης.

Αν και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι τα περισσότερα είναι μικρού ενδιαφέροντος, ένα εύρημα των τελευταίων ημερών των αναζητήσεων, οι οποίες κράτησαν τρεις εβδομάδες, αξιολογείται σαν το πιο σημαντικό, όπως ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία παρακολούθησαν από κοντά την υπόθεση.

Μία από τις τελευταίες φωτογραφίες του Μπεν
Μία από τις τελευταίες φωτογραφίες του Μπεν

Πρόκειται για ένα μικρό κίτρινο αυτοκίνητο το οποίο επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τους αναλυτές, το σενάριο πως ο μικρός Μπεν πέθανε τελικά σε ατύχημα στην Κω, την εποχή της εξαφάνισής του. Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι άνδρες του κλιμακίου της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσαϊρ που διεξήγαγε τις έρευνες στην Κω, έδειξε το μικρό αυτοκίνητο στην μητέρα του Μπεν και εκείνη ξέσπασε σε κλάματα, γιατί αναγνώρισε πως ήταν ένα από τα παιχνίδια που είχε μαζί ο γιος της προτού εξαφανιστεί εκείνο το καλοκαίρι.

Στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς υποστήριξε το σενάριο ότι ο Μπεν καταπλακώθηκε από εκσκαφέα ο οποίος ήταν στο κτήμα.

«Εγώ και η ομάδα μου γνωρίζουμε, ότι ένας εκσκαφέας χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό της περιοχής στις 24 Ιουλίου 1991, πίσω από το αγροτόσπιτο το οποίο ανακαίνιζε η οικογένεια Νίνταμ. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Μπεν Νίνταμ έχασε τη ζωή του εξαιτίας ενός ατυχήματος που προκλήθηκε κοντά στο αγροτόσπιτο όπου εθεάθη τελευταία φορά να παίζει», δήλωσε. Ωστόσο ο αστυνόμος Κάζινς παραδέχτηκε ότι δεν προέκυψε από την τελευταία αποστολή στην Κω κάποιο ακριβές πόρισμα.

Missing-Ben-Needham
Η μητέρα (αριστερά) και η θεία του Μπεν στην Κω. Λίγα άνθη για το τέλος αυτού του απίστευτου δράματος…

Το εν λόγω σενάριο που ήρθε στο επίκεντρο της υπόθεσης εδώ και κάποιους μήνες. Μια νέα μαρτυρία συνέδεσε τον χειριστή του εκσκαφέα, Κωνσταντίνο Μπάρκα, με την υπόθεση, καθώς ο μάρτυρας ανέφερε ότι την ημέρα μετά την εξαφάνιση ήταν ταραγμένος.

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, έχει επιρρίψει ευθύνες στον οδηγό, που πέθανε πέρυσι, λέγοντας ότι γνώριζε την αλήθεια και πήρε το μυστικό μαζί του στον τάφο. Η οικογένεια του οδηγού υποστηρίζει ότι ο άνθρωπός της δεν σχετιζόταν καθόλου με την εξαφάνιση και ότι πάντα υποστήριζε τις έρευνες για τον μικρό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...