490
Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού | Nikos Libertas / SOOC

Ολομέτωπο πρέσινγκ στην κυβέρνηση από το «Κίνημα Αλλαγής»  

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 11 Δεκεμβρίου 2017, 15:53
Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού
|Nikos Libertas / SOOC

Ολομέτωπο πρέσινγκ στην κυβέρνηση από το «Κίνημα Αλλαγής»  

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 11 Δεκεμβρίου 2017, 15:53

Τον κοινό τους βηματισμό μετά και την πανηγυρική συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής θέλουν να δείξουν τα δύο  κόμματα.

Καθώς το Κίνημα Αλλαγής θέλει να κάνει διακριτό το πολιτικό του στίγμα, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης  θα υψώσουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους και παράλληλα θα καταθέσουν προτάσεις με κοινωνικό πρόσημο. Έτσι, πολύ σύντομα, οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες θα καταθέσουν από κοινού τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μέσω αυτής επιθυμούν να δείξουν ότι η στήριξη των πολιτών που έχουν κόκκινα δάνεια στις τράπεζες αποτελεί προτεραιότητα για τον νέο φορέα και παράλληλα ότι υπάρχει εναλλακτική λύση την οποία δεν εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η πρόταση θα εμπεριέχει την προστασία των οφειλετών από πλειστηριασμούς ως το τέλος του 2018. Βασικές προϋποθέσεις θα είναι τα εισοδηματικά κριτήρια και η αξία του ακινήτου που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 270.000 ευρώ. Παράλληλα θα προβλέπει την προστασία των ατόμων με αναπηρία άνω του 67% καθώς και των ατόμων που τα φροντίζουν.

Για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Σύντομα αναμένεται να καταθέσουν από κοινού και μία ακόμα τροπολογία για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που προβλέπεται να καταργηθούν. Συγκεκριμένα, οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες θα καταθέσουν πρόταση με την οποία θα ζητούν την παράταση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών για ένα χρόνο.

Ασφυκτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία

Το αμέσως επόμενο διάστημα, με αφορμή την συζήτηση για τον προϋπολογισμό αλλά και τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν, τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής δεν θα χάσουν καμία ευκαιρία να στρέψουν τα πυρά τους στην κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτόν επιθυμούν να διεκδικήσουν την επιστροφή ψηφοφόρων της παράταξης από τον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να διατηρήσουν με την δυναμική παρουσία του νέου φορέα τις καλές δημοσκοπικές επιδόσεις.

Η κρίσιμη συνεδρίαση

Καθοριστικής σημασίας για όλες τις εξελίξεις στον νέο φορέα καθώς και για το ιδεολογικό του στίγμα θα είναι η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Έτσι στις 21 Δεκεμβρίου η Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καμίνης , ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που το στελεχώνουν, θα συνεδριάσουν προκειμένου να δημιουργήσουν τον οδικό χάρτη της παράταξης. Στο τραπέζι επίσης θα βρεθούν όλα τα βασικά ζητήματα για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που δρομολογείται για τον Μάρτιο.

Το κλείσιμο των οργανωτικών

Αφού το Πολιτικό Συμβούλιο στελεχώθηκε από τους βασικούς παίκτες του εγχειρήματος, μένει να στελεχωθεί και η οργανωτική επιτροπή για το ιδρυτικό συνέδριο. Η ανακοίνωση της σύνθεσής της αναμένεται να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα και σε αυτή θα συμμετέχουν αρκετά πρόσωπα που θα εκφράζουν το μήνυμα της ενότητας αλλά και της ανανέωσης.

Βασικό έργο της επιτροπής θα είναι θα η δημιουργία θεματικών ομάδων που θα αναλάβουν όλα τα ζητήματα του συνεδρίου όπως το καταστατικό, τα σύμβολα, οι θεματικοί τομείς και  ο ιδεολογικός χαρακτήρας.

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου θα καθοδηγείται από μια μικρή και αντιπροσωπευτική εκτελεστική γραμματεία. Τα δύο αυτά όργανα που ουσιαστικά θα λειτουργούν συμπληρωματικά αναμένεται να συνεδριάσουν αμέσως μετά την έναρξη του νέου έτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...