257
Τα γραφεία του δικτύου στην Ιερουσαλήμ | REUTERS/Ronen Zvulun

Το Ισραήλ επιδιώκει τη διακοπή λειτουργίας του Al Jazeera στη χώρα

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2017, 17:16
Τα γραφεία του δικτύου στην Ιερουσαλήμ
|REUTERS/Ronen Zvulun

Το Ισραήλ επιδιώκει τη διακοπή λειτουργίας του Al Jazeera στη χώρα

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2017, 17:16

Ο υπουργός επικοινωνιών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επιδιώκει την ανάκληση των διαπιστεύσεων των δημοσιογράφων του Al Jazeera, όπως και το κλείσιμο του γραφείου του καναλιού στη χώρα, επικαλούμενος την υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Οι ανακοινώσεις του Αγιούμπ Κάρα έγιναν την Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου στην οποία απαγορεύτηκε η είσοδος στους ρεπόρτερ του καναλιού, το οποίο εδρεύει στο Κατάρ.

Η ανάκληση αφορά τους εργαζόμενους του αγγλόφωνου και του αραβόφωνου βραχίονα του δικτύου.

Το Al Jazeera σημειώνει ότι το Ισραήλ επιθυμεί και τη διακοπή της μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων από τους παρόχους δορυφορικών  και καλωδιακών συνδέσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι πάροχοι έχουν συμφωνήσει με την διακοπή μετάδοσης των αραβικών και αγγλικών εκπομπών του δικτύου. Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κλείσιμο των γραφείων του δικτύου θα απαιτήσει σχετική νομοθεσία.

Δεν είναι σαφές πότε θα υλοποιηθεί το αίτημα του υπουργού.

Το ενημερωτικό δίκτυο σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου έχει απειλήσει με τερματισμό της λειτουργίας του Al Jazeera στο Ισραήλ και έχει κατηγορήσει το δίκτυο με υποκίνηση της βίας κατά του Ισραήλ.

Η αναφορά του πρωθυπουργού φαίνεται να σχετίζεται με την κάλυψη της έντασης σχετικά με το τέμενος αλ-Ακσά και τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας του Ισραήλ στα οποία οι Παλαιστίνιοι αντέδρασαν με διαμαρτυρίες. Τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία έκλεισαν τα γραφεία του al Jazeera στις χώρες τους στο πλαίσιο της διπλωματικής αντιπαράθεσης των χωρών της περιοχής με το Κατάρ και τις κατηγορίες υπόθαλψης της τρομοκρατίας που του έχουν αποδώσει.

Επιπλέον στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει μπλοκαριστεί το σήμα του σταθμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...