268
Το κουμπί πάνω στο οποίο το Facebook έχτισε την αυτοκρατορία του | EPA/PETER DaSILVA

Το Facebook άρχισε να δοκιμάζει κουμπί «dislike»

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 16:45
Το κουμπί πάνω στο οποίο το Facebook έχτισε την αυτοκρατορία του
|EPA/PETER DaSILVA

Το Facebook άρχισε να δοκιμάζει κουμπί «dislike»

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 16:45

Αντιστάθηκε για πολύ καιρό, μάς έδωσε 5-6 άλλα κουμπάκια για να εκτονωνόμαστε, αλλά φαίνεται ότι το Facebook το πήρε απόφαση να καθιερώσει και κουμπί «dislike» μαζί με το «like».

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι δοκιμές που έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα, καταρχάς σε χρήστες στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το sky.com.

Η εταιρεία, πάντως, προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν θα είναι το αντίθετο του «like» αλλά ένας τρόπος απευθείας επικοινωνίας με το Facebook για αυτό που βλέπουν οι χρήστες στο news feed.

Οι χρήστες που θα καταψηφίζουν με το κουμπί το άρθρο δεν θα το βλέπουν πια στο news feed ενώ θα παίρνουν και περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα το αναφέρουν στο Facebook (για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πώς θα το καταγγείλουν).

Ακόμη θα έχουν τη δυνατότητα να το αναφέρουν σαν «προσβλητικό», «παραπλανητικό» ή «εκτός θέματος» ώστε να βοηθούν το Facebook στον έλεγχο του προβληματικού περιεχόμενου.

Το κοινωνικό δίκτυο τους τελευταίους μήνες κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να περιορίσει φαινόμενα όπως τα fake news –  εξάλλου ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε προαναγγείλει ότι το 2018 θα είναι η χρονιά που το Facebook θα διορθώσει πολλά από τα σφάλματα του παρελθόντος.

Τα αποτελέσματα από αυτή την προσπάθεια δεν είναι για την ώρα εντυπωσιακά.

Ο ίδιος είχε εκφραστεί κατά του «dislike» γιατί, όπως έλεγε, «δεν θέλουμε να κάνουμε το Facebook ένα φόρουμ όπου ο καθένας θα ψηφίζει και θα τα καταψηφίζει τις δημοσιεύσεις των άλλων».

Η πρόθεση από την υλοποίηση απέχει πάντα, δεν αποκλείεται όμως το νέο σύστημα σχολίων να καταλήξει να χρησιμοποιείται από όλους τους χρήστες, ωστόσο, από ό,τι φαίνεται βρέθηκε η φόρμουλα και να υπάρχει το «dislike» που είναι σαν να μη υπάρχει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...