216
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία, στις 19/2/2018 | EPA/Borislav Troshev

Το Facebook απέσυρε αντιμεταναστευτικό βίντεο του προσωπάρχη του Ορμπαν

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 22:30
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία, στις 19/2/2018
|EPA/Borislav Troshev

Το Facebook απέσυρε αντιμεταναστευτικό βίντεο του προσωπάρχη του Ορμπαν

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 22:30

Το Facebook απέσυρε βίντεο που είχε αναρτήσει ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν και στο οποίο ισχυριζόταν ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την αύξηση της εγκληματικότητας στη γειτονική Αυστρία, καθώς διώχνουν τους «λευκούς χριστιανούς».

Ο Γιάνος Λάζαρ, τον οποίο χαρακτήρισε «ρατσιστή» την περασμένη εβδομάδα ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατηγόρησε το Facebook για λογοκρισία.

Η ανάρτηση αποσύρθηκε επειδή παραβίαζε τους κανόνες του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης.

Εκπρόσωπος του Facebook δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει το θέμα.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Λάζαρ την Τρίτη εμφανίζεται ο ίδιος να μιλάει στην κάμερα στη γειτονιά Φαβορίτεν της Βιένης, μία συνοικία της αυστριακής πρωτεύουσας με υψηλό ποσοστό αλλοδαπών κατοίκων.

«Η αταξία είναι πολύ υψηλότερη, υπάρχουν πολύ περισσότερα σκουπίδια στους δρόμους και οι ελάχιστοι Βιενέζοι που ζουν ακόμη εδώ λένε ότι η εγκληματικότητα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και ότι οι άνθρωποι φοβούνται πολύ», ακούγεται να λέει ο προσωπάρχης του κ. Όρμπαν.

«Αν τους επιτρέψουμε να έρθουν και να ζήσουν στις πόλεις μας, το αποτέλεσμα θα είναι εγκληματικότητα, φτώχεια, βρομιά και δύσκολες συνθήκες στις πόλεις μας» συνεχίζει.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που κυβερνούν στο Δήμο της Βιέννης, σε συνασπισμό με τους Πράσινους, απέρριψαν τα σχόλια αυτά τονίζοντας ότι αποτελούν μέρος μιας «ρατσιστικής και ξενοφοβικής προεκλογικής στρατηγικής» του κόμματος Fidesz του Όρμπαν ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στην Ουγγαρία στις 8 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...