235
Ο Αντόνιο Ταγιάνι (φωτογραφία αρχείου) | EPA/VASSIL DONEV

Το Ευρωκοινοβούλιο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 22:15
Ο Αντόνιο Ταγιάνι (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/VASSIL DONEV

Το Ευρωκοινοβούλιο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 22:15

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) και ο Αντόνιο Ταγιάνι προσωπικά θα συνεχίσουν να στηρίζουν ολόθερμα τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωσή τους, διαβεβαίωσε τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο των επαφών του με ευρωπαίους αξιωματούχους για το ζήτημα των δύο ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα Αντόνιο Λόπεθ Ιστουρίθ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο ΕΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο έλληνας ευρωβουλευτής ενημέρωσε τον πρόεδρο Ταγιάνι για την πρόσφατη επίσκεψή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης όπου κρατούνται παράνομα οι δύο έλληνες αξιωματικοί και την τρίτη συνεχόμενη απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει.

Ο κ. Ταγιάνι ευχαρίστησε τον έλληνα ευρωβουλευτή που τους μετέφερε την αμέριστη αλληλεγγύη τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μία αλληλεγγύη που εκφράστηκε έμπρακτα με το ομόφωνο Ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το οποίο ζητούσε την άμεση απελευθέρωση των δύο ελλήνων αξιωματικών.

Μάλιστα, ο κ. Ταγιάνι τόνισε ότι το Ψήφισμα του ΕΚ αποτελεί την απαρχή των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών που θα συνεχιστούν αμείωτες. «Μέχρι να ολοκληρωθεί η περιπέτεια που περνάνε και να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι δυο έλληνες στρατιωτικοί», όπως σημείωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για τις συνθήκες κράτησης των δύο ευρωπαίων αξιωματικών που φυλούσαν ευρωπαϊκά σύνορα, όπως τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...