179
Δεύτερη νεκρή αρκούδα λίγα μόλις χιλιόμετρα από το σημείο όπου μία ημέρα πριν σκοτώθηκε άλλη αρκούδα από φορτηγό | arcturos.gr

Το έγκλημα συνεχίζεται: Νεκρές άλλες δύο αρκούδες στην Εγνατία

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 15:19
Δεύτερη νεκρή αρκούδα λίγα μόλις χιλιόμετρα από το σημείο όπου μία ημέρα πριν σκοτώθηκε άλλη αρκούδα από φορτηγό
|arcturos.gr

Το έγκλημα συνεχίζεται: Νεκρές άλλες δύο αρκούδες στην Εγνατία

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 15:19

Με διαφορά λίγων ωρών, δύο αρκούδες παρασύρθηκαν από οχήματα στην Εγνατία Οδό κοντά στη Σιάτιστα Κοζάνης. Η πρώτη σκοτώθηκε όταν τη χτύπησε διερχόμενο φορτηγό, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω μία ακόμη θηλυκή αρκούδα, βάρους περίπου 100 κιλών, παρασύρθηκε από ΙΧ και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Πρόκειται για την έκτη αρκούδα που σκοτώνεται στον εθνικό οδικό δίκτυο μέσα στο 2017 και το τρίτο δυστύχημα σε διάστημα πέντε ετών στην ευρύτερη περιοχή Σιάτιστας-Κοζάνης, η οποία γειτνιάζει με τους ορεινούς όγκους του Άσκιου προς τον βορρά και του Βούρινου προς το νότο, που αποτελούν βιοτόπους της αρκούδας.

Και δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017 στην Εγνατία Οδό, λίγα μόλις…

Geplaatst door ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ARCTUROS op Maandag 11 december 2017

Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος», «το νέο αυτό περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη παρέμβασης, με έργα περίφραξης, που θα αποτρέπουν την είσοδο μεγάλων θηλαστικών στον οδικό άξονα, όπως έχει γίνει σε άλλα σημεία της Εγνατίας Οδού, με παράλληλη λήψη μέτρων για την ασφαλή διάσχιση του αυτοκινητόδρομου από την άγρια πανίδα».

Οι οργανώσεις απευθύνουν έκκληση προς τους οδηγούς που κινούνται στα σημεία τα οποία αποτελούν βιότοπο αρκούδας, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα κατά την οδήγηση τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...