723
|

Το νέο, γυναικείο πρόσωπο του στρατιώτη Μάνινγκ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 11:12

Το νέο, γυναικείο πρόσωπο του στρατιώτη Μάνινγκ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 11:12

Στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ. Αμερικανός. Η ποινή ορίστηκε στα 35 έτη. Ισόβια κάθειρξη για τους 700.000 απόρρητους φακέλους, βίντεο από μάχες και διπλωματικά τηλεγραφήματα που είχε παραδώσει στον Τζούλιαν Ασάνζ.

Το Wikileaks δημοσίευσε το υλικό και προκάλεσε παγκόσμιο σάλο. Οι ΗΠΑ βρέθηκαν ξαφνικά σε τρομακτικά δύσκολη θέση διεθνώς. Ένα από τα επίμαχα αρχεία ήταν το βίντεο του 2007 που έδειχνε αμερικανικό ελικόπτερο Απάτσι να ανοίγει πυρ στη Βαγδάτη και να σκοτώνει άμαχο πληθυσμό. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και δύο εργαζόμενοι του πρακτορείου Reuters.

Ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ συνελήφθη αμέσως, δικάστηκε, καταδικάστηκε και από το 2010 κρατούνταν στην στρατιωτική φυλακή του Κάνσας Φορτ Λίβενγουορθ. Μετά την καταδίκη έκανε μια επίσημη ανακοίνωση στον Τύπο στην οποία ανέφερε ότι αισθανόταν… γυναίκα από τότε που ήταν παιδί και ότι σκόπευε να κάνει αλλαγή φύλου. «Με λένε Τσέλσι» είχε πει.

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του ο Μάνινγκ εισήχθη δύο φορές στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Το κοινό που παρακολουθούσε την υπόθεση, θεώρησε πως ο στρατιώτης είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και γι’ αυτό νοσηλεύτηκε τις δύο αυτές φορές. Πιθανώς όμως είχε μπει στη διαδικασία αλλαγής  φύλου.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου, με σύντομη ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι η Τσέλσι (πλέον) Μάνινγκ αφέθηκε ελεύθερη. Την επομένη, δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός στο Instagram με την ονομασία xychelsea87.

First steps of freedom!! ? . . #chelseaisfree

A post shared by Chelsea E. Manning (@xychelsea87) on

Πρώτη ανάρτηση: «First steps of freedom!». Στη φωτογραφία φαίνονται δύο πόδια με μαύρο skinny παντελόνι και μαύρα all star.

So, im already enjoying my first hot, greasy pizza ?

A post shared by Chelsea E. Manning (@xychelsea87) on

Δεύτερη ανάρτηση: «Απολαμβάνω την πρώτη μου καυτή, λιπαρή πίτσα». Εικονίζεται ένα κομμάτι πίτσα.

Here’s to freedom and a new beginning. . . #ChelseaIsFree

A post shared by Chelsea E. Manning (@xychelsea87) on

Τρίτη ανάρτηση: «Πρόποση στην ελευθερία και σε μια νέα αρχή». Η φωτογραφία δείχνει μια σαμπάνια Dom Perignon και τρία ποτήρια να τσουγκρίζουν.

Okay, so here I am everyone!! ? . CC BY-SA! . #HelloWorld

A post shared by Chelsea E. Manning (@xychelsea87) on

Τέταρτη ανάρτηση: «Να ‘μαι λοιπόν!». Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ, έχει μεταμορφωθεί σε κορίτσι, με κοντά ξανθά μαλλιά και φοράει κοραλί κραγιόν. Τα μαλλιά έπρεπε να είναι κοντά στη φυλακή αλλά το κούρεμα είναι ένα ωραίο κοριτσίστικο α λα γκαρσόν. Πλέον ονομάζεται επισήμως Τσέλσι Μάνινγκ και είναι διεμφυλική. Κοιτάζει με ικανοποίηση τον φακό. Φοράει μια μαύρη μπλούζα με βαθύ ντεκολτέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...