402
Για ακόμη μία φορά η επιχειρηματολογία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε τουλάχιστον απορία | ΙΝΤΙΜΕnews

Το απίθανο επιχείρημα Παρασκευόπουλου προς υπεράσπιση Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 13:31
Για ακόμη μία φορά η επιχειρηματολογία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε τουλάχιστον απορία
|ΙΝΤΙΜΕnews

Το απίθανο επιχείρημα Παρασκευόπουλου προς υπεράσπιση Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 13:31

Ο γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς για μία σειρά από θέματα (σημαία, σωφρονιστικό σύστημα και αποσυμφόρηση φυλακών κ.α.) Νίκος Παρασκευόπουλος, επέλεξε -αυτή τη φορά ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ολομέλεια της Βουλής- ένα απίστευτο επιχείρημα για να δικαιολογήσει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση, ο πρώην υπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε για τις συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη ότι προκειμένου να εξαρθρωθεί μια συμμορία «δικαιολογείται ακόμα και έγκλημα, πόσω μάλλον ένα τηλεφώνημα». Όταν βέβαια πρόκειται για 12 κλήσεις (αφού τόσες φορές εμφανίζεται να επικοινωνεί ο υπουργός Αμυνας με τον ισοβίτη), μένει να αποδειχθεί αν μπορεί σταθεί το επιχείρημα του κ. Παρασκευόπουλου.

Και πάλι όμως είναι εύλογο να προκαλεί τουλάχιστον απορία όταν εκστομίζεται κάτι τέτοιο από έναν καθηγητή Ποινικού Δικαίου, αν και ο πρώην υπουργός έχει «ξαναχτυπήσει» με ανάλογο τρόπο, τόσο με την επιχειρηματολογία του προς υπεράσπιση του νόμου του για την αποσυμφόρηση των φυλακών, αλλά και υπέρ της «ηθικο-κοινωνικής αποδοκιμασίας των προσβολών» του εθνικού συμβόλου, στο πλαίσιο της άποψής του περί αποποινικοποίησης του καψίματος της σημαίας.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση, είναι αποκλειστικά να πλήξει τον Πάνο Καμμένο, αδιαφορώντας για το αν η πρότασή της βοηθάει στη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη ή όχι.

Με τον τρόπο αυτό, επιχειρηματολόγησε ο κ. Παρασκευόπουλος, «διακινδυνεύει τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια, διότι η υπόθεση αφορά περισσότερους από 2 τόνους ηρωίνης, προκειμένου να πληγεί ένας υπουργός. Διακινδυνεύει την ουσία της υπόθεσης επειδή ένα τηλεφώνημα δεν είναι comme il faut». Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, το  να συζητηθεί σήμερα εδώ «ποιος τηλεφώνησε σε ποιον, με ποιον τρόπο και τι είπε», σημαίνει ότι ερευνητικές προσπάθειες που γίνονται με μια μυστικότητα για να είναι αποτελεσματικές, θα έρθουν στη δημοσιότητα και αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία».

Κάνοντας τέλος λόγο για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη και την ασφάλεια από την πλευρά της αντιπολίτευσης, μόνο και μόνο για κομματικό όφελος, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι τείνει να καταλογίζει στους άλλους τα δικά της ελαττώματα. «Καταλογίζει στους άλλους το κυνήγι της καρέκλας. Προσπαθεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για εξουσιομανία τη στιγμή που η ίδια προκειμένου να μπορέσει να ανατρέψει την κυβέρνηση δυναμιτίζει τη διερεύνηση μια πολύ σημαντικής υπόθεσης, φέρνοντάς της στη Βουλή», ήταν ένα ακόμα από τα επιχειρήματά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...