130
Οι δημοσιογράφοι πολιορκούν τον ΜακΚέιν. Είναι το πρόσωπο των ημερών στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ | REUTERS/Aaron P. Bernstein

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει την κατάργηση του Obamacare ανακοίνωσε ο Τζον ΜακKέιν

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 22:37
Οι δημοσιογράφοι πολιορκούν τον ΜακΚέιν. Είναι το πρόσωπο των ημερών στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ
|REUTERS/Aaron P. Bernstein

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει την κατάργηση του Obamacare ανακοίνωσε ο Τζον ΜακKέιν

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 22:37

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον ΜακKέιν ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο Γκράχαμ-Κάσιντι, το μέτρο που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές Μπιλ Κάσιντι και Λίντσεϊ Γκράχαμ για την κατάργηση και αντικατάσταση του ObamaCare.

«Δεν μπορώ να ψηφίσω κατά συνείδηση την πρόταση Γκράχαμ-Κάσιντι», ανέφερε με ανακοίνωσή του ο ΜακΚέιν, ο οποίος είχε καταψηφίσει τον Ιούλιο και την προηγούμενη νομοθετική απόπειρα για την αντικατάσταση του ObamaCare.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα συνεργαζόμενοι, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, όταν δεν το έχουμε προσπαθήσει πραγματικά» τόνισε.

Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ σχεδιάζει να φέρει το νομοσχέδιο αυτό προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα, με αρκετούς Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να παραμένουν αναποφάσιστοι.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία 52 εδρών -έναντι 48 εδρών των Δημοκρατικών- στη Γερουσία. Το συγκεκριμένο νέο νομοσχέδιο απαιτεί 50 ψήφους για την έγκρισή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...