261
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρακολουθεί έναν αγώνα στην Ελλάδα. Tα πρότυπά του είναι διεθνή, ο Μαντέλα, ο Αλι, ο Μάτζικ | INTIME/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Time: «Ηγέτης της επόμενης γενιάς» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2017, 10:58
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρακολουθεί έναν αγώνα στην Ελλάδα. Tα πρότυπά του είναι διεθνή, ο Μαντέλα, ο Αλι, ο Μάτζικ
|INTIME/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Time: «Ηγέτης της επόμενης γενιάς» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2017, 10:58

O Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ταλέντο που ηλεκτρίζει, με μοναδικά στατιστικά και ωριμότητα σπάνια για την ηλικία του, γράφει το περιοδικό Time και τον κατατάσσει στους «ηγέτες της επόμενης γενιάς».

Από τους δρόμους της Αθήνας, παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία χωρίς χαρτιά όπου πουλούσε γυαλιά και παιχνίδια για να ζήσει, τα δύσκολα παιδικά χρόνια βοήθησαν τον Γιάννη να προσαρμοστεί στον κόσμο του NBA, λέει ο ίδιος στο περιοδικό.

Φοβόταν ότι ανά πάσα στιγμή θα απελάσουν τους γονείς του, λέει και προσθέτει ότι «δεν είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε αυτό που προοριζόμασταν να γίνουμε γιατί δεν είχαμε χαρτιά».

Στα 21 του έγινε ποιντ γκαρτ, μια θέση ευθύνης που χρειάζεται ηγετικές ικανότητες, σημειώνει το Time. Αλλοι ήταν περισσότεροι έμπειροι, αλλά και πιο κοντοί από τον Αντετοκούνμπο.

Δεν είναι περίεργο, συνεχίζει το περιοδικό, που ο Αντετοκούνμπο άνθισε και έγινε ένα ταλέντο που ηλεκτρίζει και την περσινή σεζόν ήταν στην πρώτη 20άδα και στα τέσσερα βασικά στατιστικά (πόντοι, ριμπάουντ, κοψίματα και κλεψίματα).

Ο Αντετοκούνμπο φωτογραφίζεται για το Time

Τώρα, λέει ακόμη στο Time, ότι «δεν παρακολουθώ από κοντά το θέμα με τους μετανάστες στις ΗΠΑ, αλλά σίγουρα αξίζουν μία ευκαιρία ώστε να φτιάξουν τη ζωή τους».

Προσθέτει ότι θέλει να φτιάξει σχολεία και αναφέρεται στον Μάτζικ Τζόνσον, τον Μοχάμεντ Αλι και τον Νέλσον Μαντέλα σαν πρότυπα που τον εμπνέουν.

Και καταλήγει με μια επιθυμία, που ίσως μπορούμε να τη διαβάσουμε με άλλο τρόπο λίγο καιρό μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του: «Θέλω πριν αφήσω τη Γη να έχω βοηθήσει αρκετό κόσμο να έχει ένα καλύτερο μέλλον».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...