499
Πλάνο από το δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Τετάρτης | ΑΝΤ1

Τηλεοπτική μονομαχία για Βασίλη Κικίλια και Δημήτρη Τζανακόπουλο

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2017, 20:47
Πλάνο από το δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Τετάρτης
|ΑΝΤ1

Τηλεοπτική μονομαχία για Βασίλη Κικίλια και Δημήτρη Τζανακόπουλο

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2017, 20:47

Λεκτική μονομαχία το βράδυ της Τετάρτης στον «αέρα» του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, έπειτα από πρόσκληση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου. Η τηλεοπτική συνάντηση επιβεβαιώθηκε  μέσω Twitter  συνοδευόμενη από φραστικές αψιμαχίες.

Ο «διαδικτυακός πόλεμος» των δύο πολιτικών ξεκίνησε την Τρίτη όταν ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε, μέσω tweet, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με αφορμή δήλωσή του στην ΕΡΤ πως «για πρώτη φορά σε επτά χρόνια θα κλείσει αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετες δημοσιονομικές επιβαρύνσεις». Ο κ. Τζανακόπουλος του απάντησε, προκαλώντας τον να κάνουν debate: «Τι λέτε όμως για μια τηλεοπτική συζήτηση; Θεωρώ πως ένας ζωντανός διάλογος θα ήταν πιο παραγωγικός», έγραψε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ακολούθησε η πρόταση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου να φιλοξενήσει το debate στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Η πρόταση έγινε δεκτή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και αργότερα και από τον κ. Κικίλια.

Ετσι, το βράδυ της Τετάρτης -τηλεοπτικά, πλέον- «προσπάθεια επικοινωνιακής παραχάραξης της πραγματικότητας» καταλόγισε στον κ. Κικίλια ο κ. Τζανακόπουλος με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να χαρακτηρίζει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «επίσημο ψεύτη της κυβέρνησης».

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον κ. Κικίλια ότι προσπάθησε να διαστρεβλώσει μέσω Twitter τα λεγόμενα της κυβέρνησης. Σημείωσε ότι στις 20 Φεβρουαρίου τέθηκαν επί της αρχής οι βασικοί άξονες για την επίτευξη μίας συμφωνίας, επαλαναμβάνοντας ότι η δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων θα είναι μηδενική.

Ερωτηθείς αν ισχύουν οι αναφορές για μέτρα 2%, είπε ότι αυτό που συμφωνήθηκε είναι μια αλλαγή στο δημοσιονομικό μίγμα. «2% θα είναι οι επιβαρύνσεις και θα υπάρξει 2% ελαφρύνσεων. Αυτή είναι η λογική της συμφωνίας», εξήγησε.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι πόνταρε στην καταστροφή και βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, ενώ επεσήμανε ότι είναι ευσεβής πόθος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τέταρτο μνημόνιο.

Untitled

«Μαθήματα ηθικής από ανθρώπους που είναι μέχρι τον λαιμό στα σκάνδαλα δεν δεχόμαστε», είπε και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Κικίλια: «Δεν θα κατηγορήσετε εσείς εμάς για μεγάλη ζωή».

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η κυβέρνηση μιλάει για συμφωνία χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση, ενώ η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου περιλαμβάνει μέτρα 2% του ΑΕΠ, μέτρα ή 3,6 δισ.

«Δεν δέχομαι ένας νέος πολιτικός να λέει ψέματα στους πολίτες της χώρας», υπογράμμισε, αναφερόμενος στον κ. Τζανακόπουλο, επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, για κλείσιμο της αξιολόγησης τον Ιανουάριο δίχως νέα μέτρα.

Επέρριψε επίσης ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας, καταλογίζοντας στα στελέχη της ότι τους ενδιαφέρει «η μεγάλη ζωή και η καρέκλα». «Η μεγάλη ζωή είναι όταν καίγονται τα τρόλεϊ κι εσείς κάνετε ταξιδάκια ανά την υφήλιο με τζετ», τόνισε. Καταλόγισε επίσης την κυβέρνηση ότι «κατηγορεί τους επόμενους».

Τόνισε ότι το Μνημόνιο που ήταν αχρείαστο είχε στόχους ωστόσο η κυβέρνηση μετέτρεψε, όπως υποστήριξε με ευθύνη και τον δανειστών τους στόχους σε μία υπερφορολόγηση των ανθρώπων του μόχθου.

«Θα βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση γιατί πάση θυσία θα μειώσουμε τη φορολόγηση των επιχειρήσεων και στα φυσικά πρόσωπα. Θα μειώσουν τις δαπάνες του Κράτους και θα εφαρμόσει πρόγραμμα επενδύσεων εμπροσθοβαρές» επανέλαβε.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το μοναδικό του μέλημα είναι πώς θα βολέψει τους δικούς του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...