346
Η φωτογραφία-σύμβολο της φρίκης στην πιο αιματηρή μαζική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ | Getty Images / David Becker

Τι συνέβη στο εμβληματικό ζευγάρι του μακελειού στο Λας Βέγκας;

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2017, 11:53
Η φωτογραφία-σύμβολο της φρίκης στην πιο αιματηρή μαζική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ
|Getty Images / David Becker

Τι συνέβη στο εμβληματικό ζευγάρι του μακελειού στο Λας Βέγκας;

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2017, 11:53

Λας Βέγκας, Κυριακή βράδυ, ώρα 10 τοπική. Ο Στίβεν Πάντοκ ανοίγει πυρ από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Μανταλέι Μπέι, «γαζώνοντας» τους άτυχους θεατές του μουσικού Φεστιβάλ Route 91 Harvest. Πανικός, όλοι σκύβουν να καλυφθούν, τα πυρά όμως συνεχίζονται και τότε ο κόσμος αρχίζει να τρέχει πανικόβλητος για να σωθεί από τη μανία του μακελάρη.

Μέσα σε λίγα λεπτά νεκροί και τραυματίες κείτονται στο έδαφος μέσα στα αίματα. Ανάμεσά τους ένα νεαρό ζευγάρι. Ο άνδρας καλύπτει με το σώμα του τη σύντροφό του, κρατώντας το πρόσωπό της. Εκείνη έχει τα μάτια της κλειστά. Κανείς δεν ξέρει αν έχει τραυματιστεί, αν η γυναίκα είναι νεκρή… Ενας φωτογράφος του Getty που ήταν στη συναυλία, απαθανατίζει τη στιγμή.

Η φωτογραφία ανεβαίνει στο Διαδίκτυο και μέσα σε λίγα λεπτά γίνεται viral. Xιλιάδες την ποστάρουν στους λογαριασμούς τους σε twitter και facebook, ενώ γίνεται πρωτοσέλιδο στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης του κόσμου. Η φωτογραφία των δύο νέων -αγκαλιασμένοι στο αιματοβαμμένο έδαφος- μεταφέρει παντού τη φρίκη και την παράνοια της πιο αιματηρής μαζικής επίθεσης στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ποια ήταν όμως η τύχη του εμβληματικού ζευγαριού; Κάποιοι είπαν ότι η γυναίκα δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της, άλλοι υπέθεσαν ότι ο άνδρας της φωτογραφίας «θρηνούσε πάνω στο άψυχο κορμί της συντρόφου του».

Ο φωτογράφος όμως του πρακτορείου Getty, Ντέιβιντ Μπέκερ, που έβγαλε τη φωτογραφία, δήλωσε στο περιοδικό Time  ότι τους είδε να σηκώνονται και να τρέχουν. Ο Μπέκερ κάλυπτε τη συναυλία του Τζέισον Αλντιν (του καλλιτέχνη που ήταν στη σκηνή του φεστιβάλ την ώρα της επίθεσης), όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Ενας από τους άνδρες ασφαλείας του είπε ότι ήταν πυροτεχνήματα, κανείς δεν είχε καταλάβει εκείνη τη στιγμή ότι ήταν ο ήχος των πυροβολισμών.

Μόλις άρχισε ο πανικός, με τους θεατές να τρέχουν ουρλιάζοντας να σωθούν, ο Μπέκερ αρχίζει να τραβάει φωτογραφίες. Δεν είχε ωστόσο αντιληφθεί πόσο σοβαρό ήταν το συμβάν που απαθανάτισε στο φωτογραφικό του φακό, παρά μόνο όταν άρχισε να βλέπει τις ίδιες τις φωτογραφίες του να κατακλύζουν τα media.

«Eβλεπα κόσμο μέσα στα αίματα και σκεφτόμουν, Θεε μου, είναι αληθινό», διηγείται. Λίγο αργότερα και ίδιος εγκατέλειψε το συναυλιακό χώρο υπό τις οδηγίες των αστυνομικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...