226
|

Τι μου την πάγωσες αυτήν την αλατιέρα…

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 12 Ιανουαρίου 2017, 14:06

Τι μου την πάγωσες αυτήν την αλατιέρα…

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 12 Ιανουαρίου 2017, 14:06

Μπορεί να περάσαμε δύσκολα αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη λόγω παγετού, χιονιού και βλαβών, μπορεί να περιμένουμε με δέος την αποτίμηση των ζημιών μας, αλλά από γέλιο πάμε καλά.

Το «πάγωσε η αλατιέρα» είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο, όπως είπε ο εμπνευστής αυτού, Γιάννης Μπουτάρης, σε ένα ρεσιτάλ αυτογνωσίας. Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, αδυνατώντας να δώσει πειστικές απαντήσεις στο γιατί έπρεπε να χιονίσει για να μάθει ότι οι νιφάδες είναι παγωμένες και στο πώς πάγωσε το αλάτι μέσα στις αλατιέρες του δήμου, επιστράτευσε αυτό που αποφορτίζει καταστάσεις σε τέτοιες περιπτώσεις: το χιούμορ.

Η ιστορία με τις αλατιέρες που πάγωσαν ενέπνευσαν το Θανάση, Θεσσαλονικιό ηχολήπτη και μουσικό, ο οποίος σκέφτηκε να διασκευάσει την «Ταμπακέρα» και να τη συνδυάσει με «Αλατιέρα». Ανάμεσα σε δυο βάρδιες στη δουλειά του, πήρε το κομμάτι όπως το ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού, αφαίρεσε με ένα φίλτρο όλα τα φωνητικά, προσπάθησε να μιμηθεί το ύφος της τραγουδώντας τους στίχους που είχε μόλις φτιάξει και σε λίγες ώρες από τότε που είχαν μπει οι αλατιέρες στη ζωή μας μπήκε και η παρωδία τους.

«Συνήθως όταν κάνω τέτοιες δουλειές μ’ αρέσει να παίζω όλα τα όργανα και να κάνω όλη την παραγωγή, αλλά τώρα πιεζόμουν από το χρόνο γι’ αυτό το έκανα με αυτήν τη μέθοδο», λέει ο Θανάσης στο Protagon.

Κι έτσι, ντυμένη με πλάνα από τις (αργοπορημένες) προσπάθειες να μπει μια τάξη στη Θεσσαλονίκη, η «Ταμπακέρα» έγινε «Αλατιέρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...