1361
|

Τι θα γίνει αυτή την εβδομάδα στα καταστήματα Public

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2017, 17:56

Τι θα γίνει αυτή την εβδομάδα στα καταστήματα Public

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2017, 17:56

Βαδίζουμε, πλέον, στα μισά του Μαρτίου και τα πάσης φύσεως events δεν σταματούν ποτέ στο μεγαλύτερο πολυκατάστημα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας.

Οι βιβλιοφιλικές εκδηλώσεις ξεκινούν στο Public Συντάγματος με την παρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Μιχαήλ Βλάδου, το οποίο προτείνει σύγχρονες και έγκυρες επιστημονικά λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις (16/3). Επειτα τη σκυτάλη παίρνει το Public Τσιμισκή, όπου η Μαριαλένα Σπυροπούλου θα μας παρουσιάσει την τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης της «Ρου» (17/3).

Την Τετάρτη 15/3 συνεχίζεται η επιτυχημένη ενότητα συζητήσεων των Μάκη Προβατά και Χρήστο Χωμενίδη, οι οποίοι θα συναντήσουν το μαέστρο της Καμεράτα Γιώργο Πέτρου, με αφορμή την παράσταση «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι.

Το Σάββατο 18/3, σε μία ημερίδα αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους, το Public Συντάγματος διοργανώνει ένα διαδραστικό εργαστήριο σε συνεργασία με το City Lab. Στο εργαστήριο, παιδιά 5 έως 7 ετών θα μετατραπούν σε μικρούς μηχανικούς και θα δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές κατασκευές. Παράλληλα, το Public Τσιμισκή προτείνει έναν Λογοτεχνικό Περίπατο βασισμένο στο βιβλίο «Σελανίκ», του Βασίλη Τσιράκη, ο οποίος θα διασχίσει κάποιες από τις πιο μαγευτικές τοποθεσίες της συμπρωτεύουσας.

Περισσότερες εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο blog των Public

Αναλυτικά οι προτάσεις του Public γι’ αυτή την εβδομάδα

Ο Μάκης Προβατάς με τον Χρήστο Χωμενίδη και την Καμεράτα

@Public Συντάγματος, Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 21.00

Η επιτυχημένη ενότητα συζητήσεων «Ο Τρίτος Άνθρωπος» με οικοδεσπότες τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά, συνεχίζεται και τον Μάρτιο.

dsfsdfs
O Γιώργος Πέτρου

Ο μαέστρος της Καμεράτα Γιώργος Πέτρου έρχεται στο Public Συντάγματος για να συζητήσει με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη με αφορμή την παράσταση «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι από την Καμεράτα.

Ο Χάρης Μιχαήλ Βλάδος παρουσιάζει το βιβλίο του

@Public Συντάγματος, Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 19.00

Ο συγγραφέας προτείνει σύγχρονες και επιστημονικά έγκυρες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, με βάση τη διεθνή εμπειρία και πρακτική. Ειδικότερα, εστιάζει στην ιδιαιτερότητα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης και στη χάραξη της στρατηγικής της, στις παρούσες συνθήκες της κρίσης.

sdfgdfgdf
Ο Χάρης Μιχαήλ Βλάδος

Το βιβλίο περιλαμβάνει τόσο τις θεωρητικές προσεγγίσεις όσο και εμπειρικές διαπιστώσεις, τεχνικές σχεδιασμού και υλοποίησης, καθώς και «εργαλεία « στρατηγικής. Καλύπτει τις τυπικές ανάγκες ενός πλήρους πανεπιστημιακού μαθήματος στρατηγικής και επιχειρηματικότητας σε προπτυχιακό επίπεδο, απευθύνεται ωστόσο και σε επιχειρηματίες, στελέχη και εργαζομένους στις επιχειρήσεις.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος ΝΔ

Δημήτρης Τσίγκος, ιδρυτής και CEO της Starttech Ventures

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Κώνστας.

Η Μαριαλένα Σπυροπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της

@Public Τσιμισκή, Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 19.00

Η Μαριαλένα Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Εργάζεται ως ψυχολόγος στην ιδιωτική εκπαίδευση και ιδιωτικά ως ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια. Είναι αρθογράφος στην Καθημερινή. Η «Ρου» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια έφηβη, λίγο πριν τελειώσει η σχολική χρονιά, μετακομίζει από το νησί της ξαφνικά στην Αθήνα μόνη. Εχοντας ελάχιστα συνειδητοποιήσει γιατί φεύγει και πού πηγαίνει, παλεύει να σταθεί στα πόδια της. Οχι μόνον πρακτικά αλλά, κυρίως, συναισθηματικά, ψυχολογικά.

dfgdfgd
Η Μαριαλένα Σπυροπούλου

Αφήνεται, λοιπόν, στη ζωή και σε όσα αυτή της φέρνει, με την ελπίδα ότι τα όμορφα πράγματα θα διασωθούν στο τέλος και θα ανθίσουν.

Η Ρου είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, όχι μόνο για τη δύσκολη εφηβεία ενός κοριτσιού, αλλά για όλους τους ανθρώπους που δυσκολεύονται παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους να αντέξουν το βάρος της ύπαρξής τους και όσα αυτή κουβαλά. Μια ανοιχτή επιστολή αγάπης ότι «η ομορφιά μπορεί να σώσει τον κόσμο», αρκεί να μην τη φοβηθούμε.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με τον τρόπο που γίνεται η ψυχανάλυση. Η νεαρή ηρωίδα μέσα από την κουβέντα της με μια ψυχαναλύτρια βγαίνει σιγά σιγά από το τούνελ της προσωπικής της περιπέτειας και βρίσκει τη δύναμη να αφήσει πίσω της τα εφηβικά βαρίδια.

dfgdfgddfgdd

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο συγγραφέας επιμελητής εκδόσεων και συνιδρυτής του amagi.gr Κυριάκος Αθανασιάδης και η δημοσιογράφος Κική Τσιλιγκερίδου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ημερίδα για Junior Μηχανικούς από το CityLab

@Public Συντάγματος, Σάββατο 18 Μαρτίου στις 12.00

Θα γίνει ένα δομημένο εργαστήριο Μηχανικής, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 5 με 7 ετών. Οι μικροί Μηχανικοί μας, με την καθοδήγηση ειδικών για την ηλικία τους επιστημόνων, με την ενεργή ενασχόληση και βιωματική προσέγγιση, συνδυάζουν έμπρακτα Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε μία μηχανική κατασκευή (από την καθημερινότητά μας) και να αναλύσουμε το πώς ακριβώς λειτουργεί και πώς μπορούμε να τη βελτιώσουμε.

Τι θασυμβεί

– Γίνεται εισαγωγή σε θεωρητικές έννοιες της Μηχανικής και των Μαθηματικών που θα μας χρειαστούν στη συνέχεια.

– Παρουσιάζεται το θέμα προς κατασκευή, ώστε να καταλαβαίνουν τα παιδιά τι και γιατί το κάνουν.

– Αναλύονται οι μηχανολογικές απαιτήσεις της κατασκευής μας.

– Παρουσιάζεται ο εξοπλισμός μας (γρανάζια, ιμάντες, κοχλίες, άξονες, τροχαλίες και άλλα εξαρτήματα) και οι δυνατότητες του κάθε εξαρτήματος.

– Γίνεται σχεδιασμός, εξηγείται η μέθοδος κατασκευής και αναλύονται οι πιθανές δυσκολίες.

– Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και μόνα τους ξεκινούν να χτίζουν την κατασκευή τους, με συνεχή και ενεργή καθοδήγηση, και συνειδητά βήματα κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή.

hjkjh

– Ακολουθεί παρουσίαση στους γονείς: τι κατασκευάσαμε, πώς το σχεδιάσαμε, ήταν σύμφωνο με τις προδιαγραφές μας, κ.λπ.

Τι θα επιτευχθεί

– Θα διαπιστώσουμε έμπρακτα πώς εφαρμόζονται και συνδυάζονται στην πράξη η Μηχανική και τα Μαθηματικά, με ομαδική, συνεργατική και διασκεδαστική δουλειά.

– Θα έλθουμε σε πρακτική επαφή με τη Μηχανική κατασκευάζοντας μία πραγματική μηχανή που λειτουργεί μπροστά μας και μάλιστα θα το κάνουμε ακριβώς με την ίδια μεθοδολογία που τη φτιάχνουν “οι μεγάλοι” στην “πραγματική βιομηχανία”: παρατήρηση, λογική, πρόβλεψη, σχεδίαση και κριτική σκέψη.

– Θα μάθουμε να λύνουμε προβλήματα αφού τα κατανοήσουμε με χρήση κατάλληλων στρατηγικών και αφού επιμείνουμε στην ορθή αντίληψη και ακρίβεια κατά την επίλυση.

– Θα συνεργαστούμε με άγνωστους σε εμάς, θα βοηθήσουμε την ομάδα μας να δημιουργήσει, θα μάθουμε να παρουσιάζουμε το έργο μας.

– Θα ανακαλύψουμε δεξιότητες που ίσως δεν ξέραμε ότι είχαμε!

– Θα βάλουμε τις βάσεις για κάτι μεγαλύτερο (…και θα μάθουμε γιατί πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να μεγαλώσουμε λίγο ακόμη, ώστε να μπορούμε να προσθέσουμε σωστά τον Προγραμματισμό Υπολογιστών σε αυτά που μαθαίνουμε, για να προχωρήσουμε όπως πρέπει στη Ρομποτική!)

Πού απευθύνεται

Σε παιδιά 5-7 ετών. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Ο μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να συμμετέχουν στην ημερίδα είναι 32.

Διάρκεια

ghjgg

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 2 ώρες και προσφέρεται δωρεάν από το Public σε συνεργασία με το CityLab (www.citylab.gr).

* Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

**Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν έπειτα από κλήρωση. Ολοι οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με email.

Λογοτεχνικός περίπατος

@Public Τσιμισκή, Σάββατο 18 Μαρτίου στις 12.00

Οι dot2dot και τα Public σας προσκαλούν στο πρώτο νέο Λογοτεχνικό Περίπατο της χρονιάς, βασισμένο στο βιβλίο του Βασίλη Τσιράκη με τίτλο «Σελανίκ».

jkjkjkl

Σελανίκ, Σόλουν, Σαλονίκ. Διαφορετικές ονομασίες για την ίδια πόλη που ακούγονταν στους δρόμους της στις αρχές του 20ού αι., όταν ακόμη κατοικούνταν από πολυάριθμες εθνότητες. Γνωρίζουμε τη Θεσσαλονίκη που περιγράφει πιστά ο Γιώργος Τσιράκης ως πόλη των αντιθέσεων, η οποία στη μετάβασή της στο νέο αιώνα, θα γίνει μάρτυρας τραγικών ιστορικών γεγονότων και σημαντικών αλλαγών που θα σημαδέψουν την πορεία της. Την οθωμανική ακόμη πόλη του 1900 θα συνταράξουν τρομοκρατικές ενέργειες, επαναστάσεις, εργατικά κινήματα, πόλεμοι και γεγονότα που μέσα σε μια στιγμή θα την ενσωματώσουν στο ελληνικό κράτος. Η έκρηξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου θα τη μετατρέψει σε μια πραγματική Βαβέλ αλλάζοντας ριζικά τη φυσιογνωμία της. Μέσα σε μόλις 16 χρόνια, μια πλατεία, μια γειτονιά της πόλης θα γίνει το σκηνικό όλων αυτών των αλλαγών που καθημερινά βιώνουν οι πρωταγωνιστές, οι ίδιοι οι κάτοικοί της.

Στάσεις:

  • Λιμάνι: η Θεσσαλονίκη του Α’ Π.Π
  • Λαδάδικα: ο στρατηγός Σαράιγ και η Τριανδρία
  • Αγ. Μηνάς: η απελευθέρωση της πόλης
  • Καλαποθάκη: επαναστατικά κινήματα και εργατικές οργανώσεις
  • Λ. Νίκης (Ολυμπος – Νάουσα): τρομοκρατικές ενέργειες το 1903
  • Πλ. Αριστοτέλους: η εικόνα της πόλης στο μεταίχμιο δυο αιώνων
  • Τσιμισκή 24: κατάστημα Public

gjgkjh

*Μετά τη διαδρομή θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Public (Τσιμισκή), όπου συζητάμε με τον συγγραφέα -Βασίλη Τσιράκη- για το βιβλίο του.

** Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω

Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν έπειτα από κλήρωση. Ολοι οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με email.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...