766
Οι Ομπάμα φαίνονταν πάντοτε να είναι μια κανονική οικογένεια. Κι αυτό είναι που τους κάνει τόσο αγαπητούς | The Obama Foundation

Τι έκαναν οι Ομπάμα όλες αυτές τις ημέρες;

Οι Ομπάμα φαίνονταν πάντοτε να είναι μια κανονική οικογένεια. Κι αυτό είναι που τους κάνει τόσο αγαπητούς
|The Obama Foundation

Τι έκαναν οι Ομπάμα όλες αυτές τις ημέρες;

Το να είσαι πρώην Πρώτη Κυρία και να ανεβάζεις φωτογραφία στο Instagram την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με τις πατούσες σου και τις πατούσες του άνδρα σου στην άμμο, είναι ακραίο. Αν το έκανε οποιοδήποτε φιλικό μας ζευγάρι, άνω των 25 ετών, θα το κοροϊδεύαμε, μπροστά του ή πίσω του. Όμως όταν το κάνει η Μισέλ Ομπάμα, δείχνει χαριτωμένο. Ειλικρινές και εγκάρδιο. Αυτό λέγεται «χάρισμα».

Η απάντηση του Μπαράκ Ομπάμα, στο πιο πάνω ποστ, ήταν μια αληθινά τρυφερή φωτογραφία, με τους δύο τους ως προεδρικό ζεύγος στο χολ του Λευκού Οίκου. Όταν βλέπεις αυτή τη φωτογραφία, δεν σκέφτεσαι τι ωραία που θα ήταν να ήσουν στη θέση τους μέσα στο χολ του Λευκού Οίκου… Σκέφτεσαι τι ωραία που θα ήταν να ζούσες αυτή τη γλώσσα σώματος μετά από 24 χρόνια γάμου.

Untitled-7

Ακολουθεί η ευχετήρια φωτογραφία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ για τα γενέθλια της Μισέλ. Οι δύο τους καλοντυμένοι στο καρότσι ενός μικρού αυτοκινήτου, σε ένα πάρκινγκ.

Untitled-5

Το πιο ωραίο με τους Ομπάμα, ως προεδρικό ζεύγος, ήταν η αίσθηση που μετέδιδαν πως περνάνε ωραία μαζί. Αυτή η αίσθηση σε έκανε να πιστεύεις ότι όπως δεν φαινόταν να υπάρχει τίποτα ψεύτικο στη μεταξύ τους σχέση, ομοίως δεν θα υπήρχε τίποτα ψεύτικο και στην κυβέρνηση Ομπάμα. Μεγάλη ιστορία αυτό.

Τι έκαναν λοιπόν αυτοί οι δύο ωραίοι τύποι από την ημέρα που εγκατέλειψαν τον Λευκό Οίκο; Από τότε φαίνεται να έχει περάσει καιρός, επειδή έγιναν πολλά, αλλά στην πραγματικότητα δεν πέρασε ούτε ενάμισι μήνας.

Untitled-8

Τι έκαναν λοιπόν; Όπως κάνει κάθε αγαπημένο ζευγάρι που θέλει να περάσει ιδιωτικό χρόνο μαζί, πήγαν διακοπές. Στο Παλμ Μπιτς κι από ‘κει στην Καραϊβική – εκεί φωτογράφισαν τις πατούσες τους… Εκεί έκανε και kite surfing ο Ομπάμα.

Untitled-4

Και μετά ήρθε το δημοσίευμα των Financial Times που βεβαιώνει ότι το πρώην προεδρικό ζεύγος έσπασε το ρεκόρ συμβολαίου με εκδοτικό οίκο για πολιτική αυτοβιογραφία… Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από δημοπρασία για τα δικαιώματα δύο αυτοβιογραφιών των Ομπάμα με θέμα τα οκτώ χρόνια που πέρασαν στον Λευκό Οίκο, πλειοδότης είναι ο Penguin Random House (ανήκει στους ομίλους Pearson και Bertelsmann), και η τιμή έκλεισε σε ποσό που υπερβαίνει τα $65 εκατ.

Ο οίκος Penguin έχει τα δικαιώματα και για τα προηγούμενα τρία βιβλία του Μπαράκ Ομπάμα «Εικόνες του πατέρα μου» (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αδάμ), «Τολμώ να ελπίζω» (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πόλις) και «Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters». Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο απέφεραν στον συγγραφέα $ 8,8 εκατ. Ενώ για τα δικαιώματα του πρώτου εισέπραξε $ 6,8 εκατ.

Untitled-9

Σε σχέση με τις δύο νέες βιογραφίες πάντως που θα γράψουν ο πρώην Πρόεδρος και η πρώην Πρώτη Κυρία, ο καθένας χωριστά (παρότι θα πληρωθούν μαζί) ο πλειοδοτών οίκος Penguin Random House έκανε εξής δήλωση: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε την εκδοτική συνεργασία με τον πρόεδρο και την κυρία Ομπάμα. Με τα λόγια και την ηγεσία τους άλλαξαν τον κόσμο».  

Ο εκπρόσωπος Τύπου του πρώην προεδρικού ζεύγους πάντως δεν είπε τίποτα για τη δημοπρασία. Ούτε ο εκδοτικός ατζέντης του Μπαράκ Ομπάμα, Ρόμπερτ Μπένετ. Το νέο για τα $65 εκατ. που είναι τεράστιο ρεκόρ συγγραφικών δικαιωμάτων, διέρρευσε από πρόσωπα που ήταν παρόντα στη διαδικασία, σύμφωνα με τους Financial Times. Αλλοι συμμετέχοντες εκδοτικοί οίκοι στη δημοπρασία ήταν οι HarperCollins (ανήκει στον όμιλο News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ) και Simon & Schuster (ανήκει στον όμιλο CBS).

810

Αλλά το ποσό, των $65 εκατ. είναι ιλιγγιώδες. Για παράδειγμα ο Penguin Random House πλήρωσε $ 15 εκατ. για τη βιογραφία του Μπιλ Κλίντον με τίτλο «My Life», και 4,5 εκατ. λίρες για τη βιογραφία του Τόνι Μπλερ, ενώ εκτιμάται ότι ο εκδοτικός οίκος Crown κατέβαλε στον Τζορτζ Μπους τον νεότερο $ 10 εκατ. για τη βιογραφία «Decision Points».

Και τι θα τα κάνουν οι Ομπάμα τόσα λεφτά; Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικό ποσοστό θα διατεθεί σε φιλανθρωπίες, μέσω του Ιδρύματος Ομπάμα, του οποίου η σύσταση ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο με βίντεο του προεδρικού ζεύγους που αναρτήθηκε στο Youtube.

«Το Ιδρυμα Ομπάμα θα είναι ένας ζωντανός και ενεργός οργανισμός για τους πολίτες – ένα διαρκές πρότζεκτ το οποίο θα σχηματίσουμε μαζί για τον πολίτη του 21ου αιώνα», αναφέρει η ιστοσελίδα του ιδρύματος. Και καλεί όλους τους πολίτες να κάνουν τις δωρεές τους για να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Πάνω κάτω λοιπόν αυτά έκαναν οι Ομπάμα, τον ενάμιση μήνα που δεν κυβερνούν… Δεν είναι και λίγα. Δηλαδή, τεμπέληδες, δεν τους λες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...