218
Η Τερέζα Μέι στη Σύνοδο Κορυφής. Ψάχνει κάποιον να της μιλήσει... | @European Union

Τερέζα Μέι, μόνη ψάχνει παρέα – Ολο το Brexit σε 11 δευτερόλεπτα

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2016, 09:20
Η Τερέζα Μέι στη Σύνοδο Κορυφής. Ψάχνει κάποιον να της μιλήσει...
|@European Union

Τερέζα Μέι, μόνη ψάχνει παρέα – Ολο το Brexit σε 11 δευτερόλεπτα

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2016, 09:20

Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Μια αίθουσα κατάμεστη, κόσμος πάει και έρχεται βιαστικά. Είκοσι οκτώ ηγέτες, πολλοί βοηθοί και συνεργάτες, προσωπικό της ΕΕ ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί διαγκωνίζονται για ένα πλάνο, για να στήσουν και να μαζέψουν τα μηχανήματα, να αιχμαλωτίσουν σε ένα κάδρο τους ηγέτες των ευρωπαϊκών που καλωσορίζουν ο ένας τον άλλον· άλλωστε είναι η τελευταία τέτοια μάζωξη της χρονιάς, μια εβδομάδα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Μία κάμερα, κατά τύχη, συλλαμβάνει ένα πλάνο, που σε ελάχιστα δευτερόλεπτα συλλαμβάνει όλη την ουσία το πώς η Βρετανία είναι μέσα και έξω στην ΕΕ, πώς είναι μια χώρα που μετέχει τακτικά στις Συνόδους (όχι όλες πάντως) και πώς ακόμα αναζητά μια στρατηγική και οδό εξόδου.

Το βίντεο στο tweet του Ντάνιελ Σάντφορντ, δημοσιογράφου του BBC, δείχνει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να κοιτά μόνη, αμήχανη και σαν χαμένη αριστερά και δεξιά, ενώ πίσω της πολλοί άλλοι συζητούν σε ομάδες ή απλά λένε ένα «γεια» και αλληλοασπάζονται φιλικά.

Σύμφωνοι, είναι απλά έντεκα δευτερόλεπτα και σίγουρα δεν ήταν η Μέι συνέχεια απομονωμένη: σε άλλες φωτoγραφίες την βλέπουμε με την Μέρκελ και τον Σουλτς και άλλους ηγέτες.

Αν το δει κανένας λίγο χιουμοριστικά και ειρωνικά είναι υλικό για βάιραλ βίντεο. Αν το δει πιο σοβαρά, δείχνει αυτό που είναι το Brexit και θα είναι κάθε *exit.

* Στο αστεράκι συμπληρώστε την χώρα προτίμησής σας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...