439
Στιγμιότυπο από το πάνελ των ομιλητών στην εκδήλωση | eif.org

Εγινε η επίσημη παρουσίαση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund)

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 22:48
Στιγμιότυπο από το πάνελ των ομιλητών στην εκδήλωση
|eif.org

Εγινε η επίσημη παρουσίαση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund)

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 22:48

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η εκδήλωση παρουσίασης του EquiFund. Τι είναι αυτό; είναι το νέο ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών (fund of funds) που θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και θα έχει μακροπρόθεσμη θετική επίδραση στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ποιος είναι ο στόχος του; οι επενδύσεις στο μετοχικό κεφάλαιο καινοτόμων, εξωστρεφών και γρήγορα αναπτυσσόμενων εταιριών, αλλά και η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων που θα συνεπενδύσουν σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικότητας. Το EquiFund αναμένεται να έχει θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη αυτού του τύπου των επενδύσεων όπως επίσης και στην εδραίωση του οικοσυστήματος του venture capital στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) Pier Luigi Gilibert, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης όπως επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκης μαζί με 18 ομιλητές από επιτυχημένες επιχειρήσεις από την Ευρώπη και την Ελλάδα και fund managers από τα 9 funds που υποστηρίζονται από το EquiFund.

«Με το EquiFund αλλάζουμε ριζικά το τοπίο της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων και των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι «αυτό το καινοτόμο χρηματοοικονομικό εργαλείο απευθύνεται σε όλους τους κλάδους και σε κάθε στάδιο ανάπτυξης μίας επιχείρησης».

Στον ρόλο της καινοτομίας και ειδικότερα στη στήριξη που θα λάβει από το EquiFund αναφέρθηκε και ο Κώστας Φωτάκης, τονίζοντας: «Η ίδρυση του Υπερταμείου Συμμετοχών, την οποία από την πρώτη στιγμή συμμετείχε και στήριξε ο Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ στοχεύει στην προώθηση της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ολιστικής κυβερνητικής προσέγγισης για τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού προτύπου,  αυτού της Οικονομίας της Γνώσης.  Το EquiFund αποτελεί ένα ελκυστικό χρηματοδοτικό εργαλείο με τελικό στόχο την ενίσχυση παραγωγικών επιχειρήσεων που με αιχμή την καινοτομία δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες προσέλκυσης  επενδύσεων σε διεθνές επίπεδο».

Η δράση του EIF στην Ελλάδα, αλλά και η ενίσχυση της παρουσίας του στη χώρα μας και μέσω αυτού του ταμείου, «αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος το EIF Pier Luigi Gilibert στην τοποθέτηση του.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που του παρέχουν το EquiFund και τα εννέα ιδιωτικά funds.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα και υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, το Ίδρυμα Ωνάση και το EIF, όλοι επενδυτές στα ταμεία κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών που υποστηρίζονται από το EquiFund.

Το EquiFund συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το EIF για να στηρίξει ερευνητές, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς φοιτητές, υφιστάμενους και νέους επιχειρηματίες και καινοτόμες και δυναμικές επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους υλοποίησης και χρηματοδότησης της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...