360
Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τι δουλειά έχουν οι ΑΝΕΛ με το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λύκειο Ελληνίδων;

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 12 Δεκεμβρίου 2017, 07:36
Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τι δουλειά έχουν οι ΑΝΕΛ με το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λύκειο Ελληνίδων;

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 12 Δεκεμβρίου 2017, 07:36

Κοσμοϊστορικά γεγονότα είχαμε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη! Στην πολιτιστική και φιλανθρωπική εκδήλωση «Παραδοσιακή Κουλτούρα & Φιλαλληλία» που διοργάνωσε το Αρχείο Ελληνικού Χορού στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά αναγορεύτηκε ως επίτιμη πρόεδρος του Αρχείου Ελληνικού Χορού.

ΟΚ, εσείς τώρα νομίζετε ότι τρολάρω, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι γράφω απολύτως σοβαρά – αν και δεν μου φαίνεται. Σας διαβεβαιώνω, επίσης, ότι δεν θα αναφερόμουν στο κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός εάν δεν διάβαζα στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συμμετοχή:

– του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης

– της Γραμματείας Αλληλεγγύης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

– της Φιλανθρωπικής Εταιρείας «Σίτισης»,

και των πολιτιστικών συλλόγων:

– Ευόσμου «Κύριλλος & Μεθόδιος»

– Αρχαίας Κορίνθου «Ο Απόλλων και

– Νέας Πολιτείας Ευόσμου.

Θα διερωτηθείτε -κι ευλόγως- από πότε ένα κόμμα συμμετέχει ως διοργανωτής εκδηλώσεων και συμπράττει με οργανώσεις και πολιτιστικούς συλλόγους. Δεν έχω απάντηση. Θα είχε, όμως, ενδιαφέρον να μας το απαντήσουν αυτό οι λοιποί συνεργαζόμενοι φορείς, όπως το Λύκειο Ελληνίδων, το οποίο έχει μακρόχρονη και ανέπαφη από κόμματα ιστορία. Κρίμα είναι να μένουν κηλίδες σε αυτήν…

Αλλά δεν είναι η μόνη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στην οποία το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαδραματίζει ένα ρόλο διοργανωτή παρέα με φορείς οι οποίοι οφείλουν να στέκονται μακριά από κόμματα. Το απόγευμα της Δευτέρας, διοργανώθηκε εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Πυροσβεστικού Σώματος σε αίθουσα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που δεν καταλάβαμε ποιος ακριβώς διοργάνωσε, περιλάμβανε χαιρετισμούς από την Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά, την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τους βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μάρδα (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργο Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τζανέτος Φιλιππάκος, γενικός γραμματέας Συντονισμού υπουργείου Εσωτερικών και την εκδήλωση στήριξαν (με τη σειρά που αναγράφονται στην πρόσκληση) το ΥΜΑΘ, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΘ HELEXPO και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες!

Τι δουλειά έχει ένα κόμμα να εμπλέκεται με θεσμικούς φορείς του κράτους και να εμφανίζεται ως όμοιό τους; Δεν έχω απάντηση, αλλά καλύτερα να μας απαντήσουν οι φορείς.

Για την εκδήλωση του Σαββάτου με το «Αρχείο Ελληνικού Χορού» εξέδωσε ανακοίνωση η «Λαϊκή Ενότητα» Θεσσαλονίκης, ρωτώντας από πότε οι πολιτειακοί θεσμοί ζητούν βοήθεια από κόμματα, τι είδους είναι αυτή κι αν ζητήθηκε η συνδρομή και άλλων κομμάτων. Κι έχει δίκιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...