290
Κατεστραμμένα αυτοκίνητα από τον σεισμό του 1978 | αρχείο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Οι μνήμες από τον σεισμό του 1978, οι δράσεις του 2017

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 12:10
Κατεστραμμένα αυτοκίνητα από τον σεισμό του 1978
|αρχείο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Οι μνήμες από τον σεισμό του 1978, οι δράσεις του 2017

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 12:10

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Αστικής Ανθεκτικότητας της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής με αφορμή τη συμπλήρωση 39 ετών από τον σεισμό του 1978 διοργανώνουν μια εκδήλωση ενημέρωσης και ετοιμότητας σε ζητήματα φυσικών καταστροφών, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, στις 19.00 στο Γυάλινο Περίπτερο του Κήπου της Άμμου στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία εκδήλωση μνήμης και ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό την ενίσχυση του επιπέδου ετοιμότητας και αντίδρασης της πόλης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Βασικοί δημόσιοι φορείς, που ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις φυσικής καταστροφής, και ομάδες της πόλης θα παρουσιάσουν το έργο τους μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες με τους πολίτες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει στις 19.00 το απόγευμα στη Νέα Παραλία, στο Γυάλινο Περίπτερο του Κήπου της Άμμου (δίπλα από το Μακεδονία Παλλάς) θα περιλαμβάνει εξιστόρηση ιστοριών από τη νύχτα της 20ης Ιουνίου, πρακτικές συμβουλές από ειδικούς, εργαστήρια διάσωσης και πρώτων βοηθειών, καθώς και διασκεδαστικά παιχνίδια ετοιμότητας για μικρούς και μεγάλους.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στις 18.00 θα ξεκινήσει ένα παιχνίδι μυστηρίου στους δρόμους της πόλης, όπου, μέσα από την ιστορική μνήμη, χρησιμοποιώντας αποστολές και γρίφους, θα ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για τους τρόπους αντίδρασης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και θα ενισχύσουμε το επίπεδο ετοιμότητας όλων μας.

Αφετηρία του παιχνιδιού έχει οριστεί η πλατεία Αριστοτέλους, στο περίπτερο τουριστικών πληροφοριών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η ομάδα, που θα φέρει εις πέρας την αποστολή με τον μικρότερο χρόνο, θα κερδίσει μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

18.00 – 20.00 Πλατεία Αριστοτέλους, Περίπτερο Τουριστικών Πληροφοριών:

-Έναρξη Παιχνίδι Μυστηρίου

19.00 – 22.00 Νέα Παραλία, Γυάλινο Περίπτερο στον Κήπο της Άμμου (δίπλα από Μακεδονία Παλλάς):

Resilience Cafe, ιστορίες από την νύχτα της 20ης Ιουνίου 1978

-Εργαστήρια Ετοιμότητας από Φορείς που δραστηριοποιούνται στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και έκτακτων αναγκών

-Συμβουλές ανθεκτικότητας από ειδικούς

-Προβολή ενημερωτικών μηνυμάτων

-Παχνίδια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τους μικρούς συμπολίτες μας

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...