488
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή | Nikos Libertas / SOOC

Θεοδωράκης: «Ο τόπος θέλει προτεραιότητες, νέα μυαλά»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 15:00
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή
|Nikos Libertas / SOOC

Θεοδωράκης: «Ο τόπος θέλει προτεραιότητες, νέα μυαλά»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 15:00

Στο αποτυχημένο, όπως το αποκάλεσε, μοντέλο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την ανάπτυξη αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Τόνισε ότι οι άτολμες προσπάθειες της κυβέρνησης δεν είναι ικανοί να ξυπνήσουν την ελληνική οικονομία, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στην επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία και την ανάπτυξη, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε εκτενώς το ολιστικό πρόγραμμα που συνέταξε η κυβέρνηση και επισήμανε ότι πρόκειται για «ωραία, κενά λόγια».

Στο σχέδιο, όπως συνέχισε, «δεν υπάρχει ούτε μια παράγραφος για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Μόνο ο πίνακας με τις ΔΕΚΟ που θα πουλήσετε υπάρχει. Οταν λέτε πως η Ελλάδα επιθυμεί να προσφέρει ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον για την προσέλκυση καινοτόμων επιχειρήσεων, έχετε στο μυαλό σας την Taxibeat;»

Σχολίασε ακόμη τις εξαγγελίες του προγράμματος για την εκπαίδευση «εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα η Αριστερά συγκυβερνούσε πολύ πριν κυβερνήσει. Πείτε το καθαρά: Αποδέχεσθε τη διασύνδεση πανεπιστημίων και παραγωγής, πανεπιστημίων και επιχειρηματικότητας; Γιατί δεν το λέτε ξεκάθαρα και επαναλαμβάνετε κάποιες γενικότητες».

Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι «αν κλείσουμε ένα εργοστάσιο και το κρατήσουμε κλειστό για κάποιους μήνες, τότε όντως η ζημιά μπορεί να είναι αναστρέψιμη. Ομως αν κλείσουμε κάποιο εργοστάσιο για δέκα χρόνια, τότε όλα θα σκουριάσουν.

»Και αυτό φοβάμαι ότι έχει συμβεί σήμερα σε ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας. Οι άτολμες προσπάθειές σας, οι πειραματισμοί σας δεν είναι ικανοί να ξυπνήσουν την ελληνική οικονομία.

»Η ευκαιρία για τη χώρα χάθηκε στην έναρξη της κρίσης. Χρεοκοπήσαμε κι αντί να ανοίξουμε νέο μαγαζί, κατηγορήσαμε τους άλλους λαούς για την αποτυχία μας. Ο καθένας οραματίστηκε τον εαυτό του ως μοναδικό σωτήρα».

Τόνισε ότι «το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέτυχε και αποτυγχάνει καθημερινά. Ο τόπος θέλει προτεραιότητες, νέα μυαλά, ταχύτητα, μεταφορά στη χώρα μας όλων των πετυχημένων προτύπων, μέτωπο στον συντηρητισμό και στον λαϊκισμό, απελευθέρωση από το  κομματικό κράτος δυνάστη».

Για Μπουτάρη και βία

Ο επικεφαλής του Ποταμιού άρχισε την ομιλία του με μια μαρτυρία για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη. Οπως είπε«υπήρχε μαύρος αρχηγός και κεντρικός συντονισμός και στόχος θα ήταν ο Μπουτάρης ή κάποιος άλλος “εθνοπροδότης” που θα τολμούσε να εμφανιστεί στη γιορτή των Ποντίων».

Πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε λωτοφάγοι. Η αστυνομία και η Δικαιοσύνη ελπίζουμε να βρει τους δράστες. Τους ηθικούς αυτουργούς, όμως, τους ξέρουμε. Και εδώ υπάρχει το ερώτημα: Θα τους κάνουμε τη χάρη; Θα υποχωρήσουμε για άλλη μια φορά;»

Προσέθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τη βία. Να καταδικάσει τη φασιστική βία, εύκολο, αλλά, να καταδικάσει και τη βία που φορά αριστερή –δήθεν- αμφίεση.

»Τη βία με τις βαριοπούλες. Τη βία στα πανεπιστήμια, τη βία στις γειτονιές των Εξαρχείων. Τη βία των δήθεν αγανακτισμένων, που αφήνουν να καούν άνθρωποι στη Σταδίου, που προπηλακίζουν, απειλούν και κυνηγούν πολιτικούς τους αντιπάλους. Δεν το κάνατε, κ. Τσίπρα. Αν θέλετε να συμβάλετε στον πολιτικό διάλογο με όρους κανονικότητας, πρέπει να τελειώνετε οριστικά με τη ρητορική του μίσους εκείνης της περιόδου που άφησε ανοικτά τραύματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...