187
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα | REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Θανατική ποινή για τους εμπόρους οπιοειδών θα προτείνει ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 08:30
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα
|REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Θανατική ποινή για τους εμπόρους οπιοειδών θα προτείνει ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 08:30

Την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος όσων καταδικάζονται για διακίνηση ναρκωτικών προβλέπει το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λεγόμενης κρίσης των οπιοειδών στις ΗΠΑ, σχέδιο το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το σχέδιο του προέδρου προτρέπει ταυτόχρονα το Κογκρέσο να καταστήσει πολύ πιο αυστηρή τη νομοθεσία ως προς την επιβολή ποινών σε βάρος όσων διαπράττουν το συγκεκριμένο αδίκημα.

Η πρόταση του Λευκού Οίκου προβλέπει ακόμη τη μείωση της συνταγογράφησης οπιοειδών κατά το ένα τρίτο τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Τραμπ θα αποκαλύψει τις προτάσεις του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Νιού Χάμσιρ, μια από τις Πολιτείες που πλήττει σκληρότερα η επιδημία των οπιοειδών.

Είναι ένα είδος αλλαγής ατζέντας για τον Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που μέρα με τη μέρα η έρευνα του ειδικού ανακριτή Μόλερ για την επιρροή της Ρωσίας πλησιάζει τον ίδιο.

Ο Τραμπ με τον τρόπο αυτό προσπαθεί αφενός να αντιμετωπίσει την διογκούμενη κρίση των οπιοειδών που «θερίζει» στις πιο φτωχές κοινότητες μακριά από τα αστικά κέντρα, αλλά και μέσα σε αυτά. Αφετέρου η σκληρή γραμμή που υιοθετεί τον βοηθά να επανασυνδεθεί με ένα κοινό που τον ψήφισε (και) για να εφαρμόσει σκληρά μέτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...