255
Η αποχώρηση του παίκτη γίνεται με εμφανή τη συγκίνησή του | REUTERS/Eddie Keogh

«Τέλος εποχής» για τον Γουέιν Ρούνεϊ στην εθνική Αγγλίας

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2017, 19:00
Η αποχώρηση του παίκτη γίνεται με εμφανή τη συγκίνησή του
|REUTERS/Eddie Keogh

«Τέλος εποχής» για τον Γουέιν Ρούνεϊ στην εθνική Αγγλίας

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2017, 19:00

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «τριών λιονταριών» -με 53 γκολ, σε 119 συμμετοχές- ενημέρωσε τον προπονητή τού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, για την απόφασή του να βάλει τέλος στη διεθνή του καριέρα.

Αυτό συνέβη την ίδια στιγμή κατά την οποία ο ομοσπονδιακός τεχνικός ετοιμαζόταν να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για τους προσεχείς αγώνες με Μάλτα και Σλοβακία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

«Πρόκειται για μία πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, την οποία πήραμε από κοινού με την οικογένειά μου. Το συζητήσαμε και με τον προπονητή μου στην Εβερτον, αλλά και με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μου», τόνισε ο 31χρονος στράικερ και πρόσθεσε:

«Για μένα ήταν πάντα ξεχωριστό να αγωνίζομαι για την Αγγλία. Κάθε φορά που με επέλεγαν ως παίκτη ή αρχηγό ήταν ένα πραγματικό προνόμιο και ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν. Θεωρώ, όμως, ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. Η απόφαση να φύγω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν δύσκολη, αλλά ξέρω ότι έπραξα σωστά με το επιστρέψω στην Εβερτον. Τώρα θέλω να επικεντρώσω όλη την ενέργειά μου στο να βοηθήσω την ομάδα να έχει επιτυχίες».

Δείτε φωτογραφίες, με τον φακό του Reuters

Κατέληξε λέγοντας: «Θα παραμείνω πάντα ένας παθιασμένος φίλαθλος της Αγγλίας. Μία από τις πολύ λίγες λύπες μου είναι ότι δεν υπήρξα μέρος μιας επιτυχημένης ομάδας της Αγγλίας σε μεγάλη διοργάνωση. Ελπίζω ότι οι συναρπαστικοί παίκτες που φέρνει ο Γκάρεθ μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτή τη φιλοδοξία κι ελπίζω ότι όλοι θα υποστηρίξουν την ομάδα. Κάποια μέρα το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα κι ανυπομονώ να είμαι εκεί ως φίλαθλος – ή με οποιαδήποτε ιδιότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...