1291
Ηδη, δειλά-δειλά, τα στόματα ανοίγουν στη γειτονιά της οδού Ευριπίδου - Κηδεύτηκαν τα θύματα της τραγωδίας | ΙΝΤΙΜΕnews

Τελευταία πράξη στο δράμα των Αγίων Αναργύρων – Ανοίγουν δειλά-δειλά τα στόματα

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 12:53
Ηδη, δειλά-δειλά, τα στόματα ανοίγουν στη γειτονιά της οδού Ευριπίδου - Κηδεύτηκαν τα θύματα της τραγωδίας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Τελευταία πράξη στο δράμα των Αγίων Αναργύρων – Ανοίγουν δειλά-δειλά τα στόματα

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 12:53

«Ψυχοπαθής» ή «αδικημένος» σύζυγος που δεν άντεξε άλλο την υποβάθμιση και προσβολή της προσωπικότητάς του από την πεθερά του; Κληρονομικές διαφορές, υπέρμετρη παρεμβατικότητα της μητέρας της συζύγου του, ή μήπως ένας «εγωιστής» «άντρας του σπιτιού» που δεν δεχόταν «μύγα στο σπαθί του», ζητώντας συνεχώς «οικονομικές ενισχύσεις» από την οικογένεια της γυναίκας του; «Φιλέσπλαχνος» πατέρας που τηλεφωνούσε διαρκώς από τη δουλειά του για να μάθει τι κάνει η κορούλα του ή «αδίστακτος εκτελεστής» που -θολωμένος ή μη- σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο για να σκοτώσει το ίδιο του παιδί την ώρα που κοιμόταν;

Τα ερωτήματα πολλά. Οι διαζευκτικές ερωτήσεις δείχνουν ατέρμονες… Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν (ανάλογα με ποια πλευρά ακούει κανείς). Τη σιγή ιχθύος όμως που τηρούσαν αρχικά οι γείτονες στη οδό Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους (σοκαρισμένοι και αυτοί στο άκουσμα της οικογενειακής τραγωδίας) διαδέχονται οι πρώτες μαρτυρίες για την καθημερινότητα της οικογένειας που δεν ήταν τόσο ρόδινη όσο ήθελαν να την παρουσιάζουν ο αρχιφύλακας Χρήστος Ζαπαντιώτης και η σύζυγός του Ελένη Χερουβείμ.

260046
Σοκαρισμένοι ακόμα οι γείτονες στην οδό Ευριπίδου, ήρθαν όμως και οι πρώτες μαρτυρίες για τους επεισοδιακούς καβγάδες του ζευγαριού/ INTIMEnews
Ανοίγουν τα στόματα

Ηδη, δειλά-δειλά, τα στόματα ανοίγουν και κάποιοι μιλούν για συνεχείς και κλιμακούμενους καβγάδες, ενώ πρόσφατα λέγεται ότι είχε προκύψει στην κλονισμένη σχέση τους και η απειλή διαζυγίου από τη 48χρονη ρευματολόγο. Σύμφωνα με τις τελευταίες μαρτυρίες, οι καβγάδες και τα επεισόδια στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου του σπιτιού γίνονταν ολοένα και πιο συχνοί. Συχνότερη μάλιστα ήταν και η συμμετοχή και της 70χρονης πεθεράς στις λογομαχίες του ζευγαριού. Οι ίδιες οι παρεμβάσεις αυτές φέρεται να έριχναν κι άλλο λάδι στη φωτιά, κάτι που έγινε και το μοιραίο κυριακάτικο βράδυ.

Τα φαινόμενα

Στο χώρο εργασίας της 48χρονης ρευματολόγου, ωστόσο, τίποτα στη συμπεριφορά της δεν μαρτυρούσε ότι μπορεί να αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο της. Αντιθέτως, φαινόταν να διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον σύζυγό της. Ο αστυνομικός, πάλι, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ήταν πολύ ευγενικός και έδειχνε να ενδιαφέρεται για τη γυναίκα του και τη μονάκριβη κόρη τους. Τίποτα δεν έδειχνε ότι η σχέση τους περνούσε παρεταταμένη περίοδο κρίσης, πόσω μάλλον ότι θα κατέληγε στην τραγωδία της Κυριακής.

Ομοίως και οι συνάδελφοι του αρχιφύλακα μιλούν για έναν άριστο αστυνομικό, που δεν είχε δείξει ποτέ «περίεργη» συμπεριφορά ή αδικαιολόγητες «εκρήξεις». Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης υπεραγαπούσε την 4 ετών κόρη του, την οποία όμως -άγνωστο πώς- άντεξε να εκτελέσει με μία σφαίρα στο κεφάλι τα ξημερώματα της Κυριακής.

260047
Ως ένα ήσυχο παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα, περιγράφουν γείτονες τον 47χρονο μακελάρη των Αγίων Αναργύρων/ INTIMEnews

Αλλά και γείτονες της οικογένειας, λένε ότι ο 47χρονος μακελάρης ήταν «ένα πολύ ήσυχο παιδί» και δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα (ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η σύζυγός του, όπως προσέθεταν).

«Ολο λεφτά ζητούσε!»

Αλλη εικόνα όμως περιέγραψε ένας συγγενής του θύματος. Ο Μιχάλης Χερουβείμ, αδελφός της πεθεράς και θείος της συζύγου του δράστη, βγήκε το πρωί στον ΣΚΑΪ και τον περιέγραψε ως άνθρωπο που εκμεταλλευόταν την οικογένειά του, ζητούσε συνέχεια χρήματα και είχε μανίες καταδίωξης. «“Αμα θέλω τον σκοτώνω τον ‘κοντό’, έλεγε στη γυναίκα του. Ο “κοντός” ήταν ο Σημίτης», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Χερουβείμ, περιγράφοντάς τον ως «ψυχοπαθή» που κόμπαζε ότι μπορούσε να σκοτώσει τον τέως Πρωθυπουργό… «Εγώ ήρθα από τη Νάξο προχθές, να μείνω εδώ. Αν με έβρισκε θα με σκότωνε και εμένα. Με είχε στο στόχαστρο και εμένα. Ηθελε να πάρει, λέει, αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, να το πηγαίνει στο Κολωνάκι, γιατί είχε βρει, λέει, πάρκινγκ και να πάρει το μικρό η γιατρίνα η ανιψιά μου. Αυτή δεν ήθελε. Ολο λεφτά ζητούσε!».

Στο ίδιο μήκος κύματος και όσα έλεγαν άλλοι γνωστοί της Βασιλικής Χερουβείμ για τη συμβολή της στην ανατροφή του παιδιού. Η 70χρονη, υποστηρίζουν, βοηθούσε με όλες της τις δυνάμεις την κόρη της να μεγαλώσει τη μικρή Μυρτώ.

Τα σενάρια

Η 48χρονη σύζυγος του αυτόχειρα εκτελεστή ήταν γνωστή γιατρός ρευματολόγος και διατηρούσε ιατρείο στην περιοχή των Αγίων Ανάργυρων, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων. Ιατρός παθολόγος και η μητέρα της, φέρεται να μην είχε «χωνέψει» ποτέ ότι η επιστήμονας κόρη της επέλεξε να συνεχίσει τη ζωή της στο πλευρό ενός αστυνομικού (έστω και αν υπηρετούσε στη φρουρά ενός πρώην Πρωθυπουργού).

Ο αγρινιώτης ασυνομικός υπηρετούσε από το 1996 στη φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου και συγκεκριμένα στο πλευρό του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ στη συνέχεια είχε μετακινηθεί στη φρουρά της Βουλής. Από εκεί τα τελευταία χρόνια αποσπάστηκε εκ νέου στη φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού. Το 2011 είχε  περάσει με επιτυχία τα ψυχολογικά τεστ της ΕΛ.ΑΣ. και κρίθηκε κατάλληλος να οπλοφορεί. Βέβαια στην Ελλάδα του σήμερα, ο καθένας θα μπορούσε να διερωτηθεί πόσο δύσκολο θα ήταν ο αστυνομικός φρουρός ενός (πρώην) πρωθυπουργού να πάρει το σχετικό πιστοποιητικό…

260058
Kατά πληροφορίες, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχουν καταλήξει στα πρώτα συμπεράσματα/ ΙΝΤΙΜΕnews

Η 70χρονη πεθερά φέρεται πάντως να μην ενέκρινε το γάμο της κόρης και κατά ορισμένους ο ίδιος το είχε εκμυστηρευθεί σε κοντινά του πρόσωπα, ότι τον τελευταίο καιρό, συχνά-πυκνά, τον μείωνε και τον προσέβαλε σε κάθε ευκαιρία.

Οπως ήταν φυσικό, οι προστριβές που είχε ο 47χρονος με την πεθερά του, προκαλούσαν προβλήματα και στη σχέση του με την ίδια τη σύζυγό του.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα μετά τον χαμό του γιου της 70χρονης, τον οποίο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ. Η απώλεια αυτή και η ψυχολογική της κατάσταση φέρεται να επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο τη σχέση της με τον γαμπρό της.

Την «κορυφή του παγόβουνου» αποτέλεσε, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το ζήτημα του σπιτιού. Ο αρχιφύλακας φέρεται να μην άντεχε άλλο την ιδιότυπη αυτή συγκατοίκηση με την πεθερά του (σ.σ. εκείνος με τη γυναίκα και το παιδί του έμεναν στον 2ο όροφο του σπιτιού στη οδό Ευριπίδου και η πεθερά στον 1ο) και τον τελευταίο καιρό είχε ζητήσει ανοικτά από την 70χρονη να φύγει από το διαμέρισμα, ώστε εκεί να στεγάσει η σύζυγός του το προσωπικό της ιατρείο για να είναι και περισσότερες ώρες κοντά στη μικρή Μυρτώ.

Οι καβγάδες γίνονταν ολοένα και πιο συχνοί, όπως και οι παρεμβάσεις της μητέρας της συζύγου του. Το ίδιο έγινε και το βράδυ της Κυριακής. Η 70χρονη άκουσε τον τσακωμό και αμέσως ανέβηκε πάνω.

Η «έκρηξη» του 47χρονου δεν άργησε και τελικά, εκτός εαυτού, σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο και αφού πρώτα έριξε στον αέρα, το έστρεψε κατά  της πεθεράς του και της συζύγου του.Όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, πυροβόλησε τη γυναίκα του τρεις φορές στο στήθος, σχεδόν εξ επαφής, και άλλες δύο την πεθερά του, στο στήθος και στο κεφάλι.

Μάλιστα η 70χρονη φέρεται να προσπάθησε να τρέξει για βοήθεια καθώς η σορός της βρέθηκε κοντά στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, καθώς η μικρούλα είχε ξυπνήσει από τους πυροβολισμούς και είχε βάλει τα κλάματα. Αφού ηρέμησε και κοίμισε ξανά το παιδί, το εκτέλεσε στον ύπνο του με μία σφαίρα στο κεφάλι. Αμέσως μετά σκέπασε τη σορό της μικρής με ένα σεντόνι και περίπου μιάμιση ώρα μετά, γονατιστός δίπλα στο κρεβάτι, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Αυλαία στο δράμα

Η τελευταία πράξη του οικογενειακού δράματος των Αγίων Αναργύρων εκλεισε στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Αγίων Αναργύρων με την κηδεία της 48χρονης Ελένης Χερουβείμ, της 70χρονης Βασιλικής Χερουβείμ και της μικρής Μυρτώς-Πετρίνας (φωτογραφίες κάτω από INTIMEnews).  Με απόφαση των συγγενών η Μυρτώ και τη μητέρα της οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία αγκαλιασμένες στο ίδιο φέρετρο. Ενας εξ αυτών φώναξε: «Ο φονιάς μας έκαψε, μας σκότωσε την οικογένειά μας»

aanrg4

260574260588260576260580260584

Η κηδεία του φονιά και αυτόχειρα Χρήστου Ζαμπαντιώτη θα γινόταν την Πέμπτη στην ιδιαίτερή του πατρίδα, στο Πατιόπουλο Αμφιλοχίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...