457
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, έξω από το Μαξίμου | Theodore Manolopoulos / SOOC

Τα υπονοούμενα Θεοδωράκη για νέο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2016, 12:04
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, έξω από το Μαξίμου
|Theodore Manolopoulos / SOOC

Τα υπονοούμενα Θεοδωράκη για νέο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2016, 12:04

Κάθε μέρα και νέα ιστορία. Στα όσα είπε προχθές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης, στα όσα του απάντησε το ΠΑΣΟΚ μέσω ανακοινώσεων και διαρροών από Χαριλάου Τρικούπη μεριά, στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον «Ενικό» τη Δευτέρα το βράδυ, έρχεται τώρα να προστεθεί ακόμη ένας… κύκλος.

Και πάλι ο Σταύρος Θεοδωράκης ανοίγει τον κύκλο των συζητήσεων, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να μιλά στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης και να δίνει τις προβλέψεις του για την πολιτική ζωή του τόπου.

Και μπορεί αυτές να μην αναφέρονται τόσο πολύ στο άμεσο μέλλον, μιας και ο κ. Θεοδωράκης προβλέπει εξελίξεις σε μεταγενέστερο στάδιο, ωστόσο τα όσα είπε είναι, ενδεχομένως, ενδεικτικά για το τι θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο διάστημα.

Στις επόμενες εκλογές, ο επικεφαλής του Ποταμιού προέβλεψε πως ορισμένα κόμματα ενδέχεται να μην κατέβουν όπως τα ξέρουμε, με τα σημερινά δηλαδή ονόματά τους

Αρχικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές. Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτιμά πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει στο πλάνο του την προσφυγή στις κάλπες άμεσα και ξεκαθάρισε πως το όλο ζήτημα «αποσυνδέεται από την αλλαγή του εκλογικού νόμου».

Και τι πιστεύει ότι θα γίνει;

«Εχει στόχο κούτσα-κούρσα να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, να δημιουργήσεις τους δικούς του μηχανισμούς και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να προκαλέσει το παραμικρό το οποίο μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την παραμονή του στο Μαξίμου», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για τον εκλογικό νόμο, στις οποίες περιλαμβάνεται και η πρόταση για να κατέβει το ηλικιακό όριο από τα 18 χρόνια στα 17.

Τεκτονικές αλλαγές στο κομματικό τοπίο

Το ΠΑΣΟΚ την έκανε την αρχή. Εχει από το 2012 να κατέβει αυτόνομο και μόνο με το δικό του όνομα στις εκλογές. Και αυτή η τακτική αναμένεται να βρει κι άλλους μιμητές, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη. Στις επόμενες εκλογές, ο επικεφαλής του Ποταμιού προέβλεψε πως ορισμένα κόμματα ενδέχεται να μην κατέβουν όπως τα ξέρουμε, με τα σημερινά δηλαδή ονόματά τους.

Κι αν και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μετακομίσει σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος, πρότεινε να δημιουργηθεί ένας τρίτος πόλος απέναντι στην Αριστερά και στη Δεξιά. Είπε, δηλαδή, περίπου όλα όσα είχε πει και τη Δευτέρα στη Βουλή, στην αίθουσα της Γερουσίας. «Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τα οργανωτίστικα θέματα. Προτείνω να εκλεγεί από την κοινωνία, από τον λαό με πάνω από 200.000 ψήφους ένας αρχηγός που θα έχει καταθέσειο την πλατφόρμα του και τις θέσεις του. Και στη συνέχεια να πάμε σε ένα συνέδριο και να οργανωθεί ένας φορέας, ένας νέος φορέας που θα εκφράζει τον τρίτο πόλο ανάμεσα στην Αριστερά και στη Δεξιά. Οι άλλοι υποψήφιοι, λοιπόν, θα πρέπει τότε είτε να τον ακολουθήσουν και να τον στηρίξουν, είτε να αποσυρθούν από την πολιτική», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...